Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Χαμός στο twitter με τον «Παστίτσιο»


Η σύλληψη ενός 27χρονου από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τη δημιουργία σατυρικής ιστοσελίδας στο Facebook με τον τίτλο «Γέροντας Παστίστιος», ξεσήκωσε τους έλληνες χρήστες του Twitter.


To hashtag #FreeGeronPastitsios, διαδόθηκε γρήγορα και έγινε παγκόσμιο trend.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας ο 27χρονος συνελήφθη για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook. Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο».

Αμέσως μετά το κλείσιμο της συγκεκριμένης σελίδας στο Facebook άρχισαν να ανοίγουν νέες παρόμοιου περιεχομένου.

Ο δημιουργός της σελίδας είχε βρεθεί στο στόχαστρο κληρικών, απλών θρησκευόμενων πολιτών αλλά και της Χρυσής Αυγής! Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες», έγραφε στην ερώτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ