Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας


Κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώραςΚλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η απόφαση αυτή ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.




«Η κινητοποίηση έχει ως αίτημα, απλά την εφαρμογή του νόμου για την ομαλή διαδικασία της πληρωμής μας, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου, και προσθέτει: «Η κυβερνητική αδιαφορία για την επίλυση αυτού του προβλήματος, είναι η αιτία της ταλαιπωρίας, φαρμακοποιών, ταμείων και ασφαλισμένων».

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ή και νωρίτερα, «... λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στη διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».


tear.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ