Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αθώος ο Βαξεβάνης


Αθώος κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά από το δικαστήριο ο Κώστας Βαξεβάνης και έτσι η περιπέτειά του που ξεκίνησε από την δημοσιοποίηση της φερόμενης λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOT DOC είχε αίσιο τέλος.


Τι είπε ο εισαγγελέας για τον Βαξεβάνη

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη. Αυτή την στιγμή η δίκη βρίσκεται στην φάση των αγορεύσεων των συνηγόρων και σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

"Προτείνω την ενοχή του κ. Βαξεβάνη γιατί στις 27 Οκτωβρίου αναμετέδωσε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ανθρώπων που είναι κατά τεκμήριο αθώοι", ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας και πρόσθεσε: "Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα ο κ. Βαξεβάνης μετέτρεψε την χώρα σε τεράστιο Κολοσσαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολείψεις χωρίς να τον νοιάζει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι φοροφυγάδες ή όχι. Είναι λύση η ανθρωποφαγία; Είναι λύση ο κανιβαλισμός; Μας λέει «Σταύρωσον αυτούς».


Τι απάντησε ο Βαξεβάνης

Αμέσως μετά την εισήγηση του εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης παρενέβη και είπε : "Πάλι καλά που δεν είπατε ότι σκότωσα και τον Κένεντι".
Η πρόεδρος του αφαίρεσε τον λόγο.

Τι κατέθεσε ο Βαξεβάνης

Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτή την ώρα", ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του.

"Η εισαγγελία κυρία Πρόεδρε έχει δημοσιοποιήσει το όνομά σας σε χαρτί ανακοίνωσης για να πάτε να πάρετε την κάρτα της Αγροτικής Τράπεζας για να πληρώνεστε. Δεν διέπραξε αδίκημα που δημοσιοποίησε αυτή την πληροφορία", τόνισε ο δημοσιογράφος και συνέχισε:

"Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα είναι για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος ξέρει ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία λίστα. Έχουν γίνει πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό". 

"Η λίστα είναι ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει ό,τι φοβάται ο ελληνικός λαός. Ότι υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν απειλείται ποτέ κανένα συμφέρον τους".


Πριν από λίγο ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι Οικονομόπουλος και Καπερνάρος. Τώρα αγορεύει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.


Οι δηλώσεις του Βαξεβάνη μετά την αθώωση του:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ