Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φοιτητές έκαναν Facebook ΚΑΤΑ των καταλήψεων!


Ένα γκρουπ στο Facebook ήταν αρκετό για να προκαλέσει έκπληξη στην γενική συνέλευση της ΑΣΟΕΕ, με θέμα την συνέχιση ή όχι της κατάληψης της Σχολής.


Ανεξάρτητοι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μακριά από παρατάξεις και κόμματα, οργανώθηκαν σε μια σελίδα, δημιούργησαν την κίνηση "Πλαίσιο Ανεξάρτητων φοιτητών για Ανοικτή Σχολή" και κατάφεραν να πάρουν 347 ψήφους, μόλις 84 λιγότερες από την ΠΑΣΠ.

Η σελίδα αριθμεί εκατοντάδες μέλη που θέλουν να παραμείνουν ανοικτό τo Πανεπιστήμιό τους και να σπουδάσουν, και η προσπάθεια για να μαζευτούν περισσότερα είναι καθημερινή, καθώς την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και νέα γενική συνέλευση. Η αγωνία των φοιτητών που θέλουν να αρχίσει η εξεταστική μεγαλώνει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβληματίζονται για τη συνέχιση των σπουδών τους.

«Παιδιά, με έχουν δεχτεί για μεταπτυχιακό στις 30/9 στην Αγγλία, έχω τρία μαθήματα για πτυχίο. Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που μείνει κλειστή η σχολή;»

«Κατέβα ψήφισε, μήπως σωθείς. Αλλιώς θα έχεις τις συνέπειες που ορίζει η σχολή στην Αγγλία.» αναφέρουν κάποια μηνύματα.

Η ενέργεια των παιδιών της ΑΣΟΕΕ βρίσκει μιμητές, που μπορεί να μη χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισαν όμως να αντισταθούν στην γραμμή κομμάτων και παρατάξεων για κατάληψη με το δικό τους τρόπο.

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΕΙ: «Είμαι φοιτητής στο ΤΕΙ Καλαμάτας, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έγινε συνέλευση για το αν θα κλείσει η Σχολή, τελικά συσπειρωθήκαμε όλοι οι φοιτητές και αποφασίσαμε με 372 ψήφους να παραμείνει ανοικτή ώστε να μη χάσουμε την εξεταστική, ενάντια σ' αυτό που πρότειναν όλες οι παρατάξεις στο να κλείσει και να γίνει κατάληψη.» είπε στο Star.

Οι προβληματισμοί στα φοιτητικά "πηγαδάκια" για το φρένο που θέλουν να βάλουν κάποιοι στις σπουδές τους οδήγησαν σ΄αυτό το αποτέλεσμα...

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΕΙ: «Συζητιέται ότι δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τη σχολή και τσάμπα τόσα χρόνια κι όλα αυτά, γιατί αν χάσουν μια εξεταστική σε πάει πολύ πίσω όλο αυτό.»

ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΕΙ: «Οι παρατάξεις ήθελαν δεν ήθελαν το δεχτήκανε, μιας και ήτανε ψηφοφορία.»

Τέτοιες κινήσεις μόνο ελπίδα θα μπορούσαν να γεννούν, αφού οι νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, μακριά από χρώματα και κόμματα.


star.gr

3 σχόλια:

  1. loipon ok deiksate kapoioi aiwnioi koprites tin antithesi sas st nomosxedio !sevasteite omws kapoious pou teleiwnoun tis spoudes tous kai pragmatika agwnioun gia to mellon tous!kai sti teliki stamatiste na ste kommatika ferefwna g ena nomosxeedio pou mono pritaneis de voleyei kyriws!sta perissotera ok den einai oti kalitero alla oute k tragiko gia na kanete xamo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. epishs mporeite paidia ektws apo ptuxio na skuyete gia na parete kamia 8esoula me 50 euro parapanw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ