Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Χρεωκρατία,ένα πολύ ενδιαφέρον documentary για την κρίση


Τι το ξεχωριστό έχει το ντοκιμαντέρ «Debtocracy» που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο; (video)
Το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου έκανε «πρεμιέρα» στο διαδίκτυο ένα ντοκιμαντέρ διαφορετικό από τα άλλα. Το «Debtocracy» (ελληνιστί Χρεωκρατία) είναι το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ η παραγωγή του οποίου στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών. Οι συντελεστές του «Debtocracy», Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, αναζητούν τα αίτια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και συνομιλούν με προσωπικότητες οι οποίες προτείνουν λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Δείτε εδώ το πλήρες ντοκιμαντέρ, αφού η απόφαση των δημιουργών ήταν να διατίθεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς στη χρήση και αναμετάδοση…






Debtocracy by BitsnBytes



Ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την προσέγγιση του εν λόγω ντοκιμαντέρ, είναι σημαντική υπόθεση το γεγονός ότι οι συντελεστές του κατάφεραν με τη βοήθεια του κοινού να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα. Επίσης γενναία ήταν και η απόφασή τους να το διαθέσουν δωρεάν χωρίς την προστασία δικαιωμάτων.
Στο Debtocracy εμφανίζονται ορισμένοι από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Επίσης, παρακολουθούμε την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου, αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από κινούμενα σχέδια και animation, το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του ’70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και του παράνομου χρέους που βαραίνουν και την Ελλάδα.
O Άρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι, από τον οποίο απολύθηκε πριν λίγες ημέρες, και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar. Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.
Το Debtocracy είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 6 Απριλίου, στις διευθύνσεις xreokratia.gr και debtocracy.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ