Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τελετουργίες μύησης της σικελικής Κόζα Νόστρα


Η μύηση στις περισσότερες οικογένειες γίνεται όταν κάποιος γίνει συνεργάτης και, έπειτα, στρατιώτης. Όπως περιέγραψε ο Τομάζο Μπουσκέτα στον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε, ο αρχάριος παρουσιάζεται με τουλάχιστον τρεις "άνδρες τιμής" της οικογένειας και ο πρεσβύτερος από τους παρόντες τον προειδοποιεί ότι "αυτός ο Οίκος
" είναι για να προστατέψει τους αδύνατους από τη δύναμη των ισχυρών. Μετά τρυπά το δάχτυλο του αρχάριου και χύνει λίγο αίμα σε θρησκευτική εικόνα, συνήθως κάποιου αγίου. Η εικόνα μένει στο χέρι του "καινούργιου" και σ' αυτήν ανάβει φωτιά. Ο αρχάριος πρέπει να αντέξει το κάψιμο της φωτιάς αλλάζοντας χέρια μέχρι αυτή να καεί ολόκληρη, ενώ ορκίζεται πίστη στις αρχές της Κόζα Νόστρα λέγοντας "να καεί η σάρκα μου σαν αυτόν τον άγιο αν παραβώ τον όρκο μου".
Οι Σικελοί έχουν επίσης έναν κώδικα σιωπής, την ομερτά, ο οποίος απαγορεύει σε οποιονδήποτε άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα ή παιδί, να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο με την αστυνομία ή την κυβέρνηση, ακόμη κι αν μια γυναίκα γνωρίζει τον δολοφόνο του άντρα της.


wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ