Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Αυστραλία: Ο ιδρυτής του WikiLeaks Ασάνζ υποψήφιος στις εκλογές


Αυστραλία: Ο ιδρυτής του WikiLeaks Ασάνζ υποψήφιος στις εκλογές
Ο ιδρυτής του ιστότοπου Τζούλιαν Ασάνζ αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη της Γερουσίας στην Αυστραλία, οι οποίες προβλέπεται να γίνουν το 2013.Η είδηση της υποψηφιότητας αναρτήθηκε από το WikiLeaks στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


Μάλιστα, ο ιδρυτής βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Βρετανία εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, καθώς το 2010 δημοσίευσε μέσα από τον ιστότοπο μυστικά στρατιωτικά έγγραφα για το Ιράκ και το Αφγανιστάν και αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα.
Ο Ασάνζ αναμένει την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης όσον αφορά ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του από τη Σουηδία με την κατηγορία του βιασμού και των σεξουαλικών επιθέσεων, την οποία ο ίδιος αρνείται.
"Βρήκαμε ότι είναι δυνατό για τον Τζούλιαν Ασάνζ να κατέβει ως υποψήφιος για τη Γερουσία της Αυστραλίας μολονότι βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό", επισημαίνει ο WikiLeaks. "Ο Τζούλιαν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα", προσθέτει ο ιστότοπος.
"Η πολιτεία στην οποία θα κατέβει ως υποψήφιος ο Τζούλιαν θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω", επισημαίνει επίσης ο WikiLeaks.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει επανειλημμένως καταδικάσει τον ιστότοπο, ενώ η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ τον έχει χαρακτηρίσει "εντελώς ανεύθυνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ