Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς συγκοινωνίες το διήμερο, απεργούν και οι καθηγητές

Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, υπό την προοπτική της υιοθέτησης από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου πακέτου των δυσβάστακτων μέτρων.


 Και τις δύο ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στις 11 το πρωί , ενώ το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό συλλαλητήριο. Οι ομοσπονδίες κήρυξαν τριήμερες δυναμικές διαδηλώσεις και περικύκλωση της Βουλής.


 Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες

 Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν, την Παρασκευή και το Σάββατο, λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ και Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που απορρέουν από το νέο μνημόνιο.

 Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

 Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, γεγονός που σημαίνει ότι ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού.

 Στο «χορό» των απεργιών δάσκαλοι και καθηγητές

 Δάσκαλοι και καθηγητές θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

 Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Σε 48ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί

 Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , θα δώσουν το παρών και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

 Θα «δέσουν» για 48 ώρες τα πλοία

 Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής 10-02-2012 και λήξη την 24.00 ώρα του  Σαββάτου 11-02-2012 αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας   με μυστική ψηφοφορία,

 «Με την παραπάνω  απεργιακή κινητοποίηση, η Διοίκηση  της ΠΝΟ προτάσσει τη συνεχιζόμενη  για δύο και πλέον χρόνια  οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δυνάμεις, που έχουν οδηγήσει de facto την Ελλάδα σε χειρίστης μορφής διεθνή οικονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων» επισημαίνει σε.   ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία:

 Απεργούν οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης

 Απεργούν την Παρασκευή και το Σάββατο (10 και 11 Φεβρουαρίου) οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 «Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική υποτέλειας και τη μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε δουλοπάροικους της Ευρώπης», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), Αθανάσιος Δεβλιώτης.

on-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ