Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ανάποδη και βυθισμένη πυραμίδα στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού!!


upsidedown_skyscraper4
Το σχέδιο ενός 65όροφου κτιρίου που βυθίζεται 300 μέτρα κάτω από τη γη, παρουσίασαν μεξικανοί αρχιτέκτονες. Η εκπληκτική αυτή ανάποδη πυραμίδα θα κατασκευαστεί στη μέση της πλατείας Zocalo της Πόλης του Μέξικο.
Η υπόγεια αυτή κατασκευή θα αποτελείται από 10 επίπεδα/ορόφους με καταστήματα, σπίτια και ένα μουσείο, καθώς και 35 ορόφους γραφείων. Ένα γυάλινο πάτωμα θα καλύπτει την 240μ. x 240μ. τρύπα στην κεντρική πλατεία της πόλης για να φιλτράρεται έτσι το φυσικό φως του... έξω κόσμου.


upsidedown_skyscraper
Ο αρχιτέκτονας Esteban Suarez εξηγεί τους λόγους που οδηγούν στην ανάγκη κατασκευής αυτής της υπόγειας πυραμίδας. «Η πόλη έχει ανάγκη από καινούρια κτίρια, για στέγαση, γραφεία και μαγαζιά. Χώρος όμως δεν υπάρχει. Όλα τα παλιά κτίρια είναι διατηρητέα και σύμφωνα με το νόμο τα καινούρια κτίρια δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 8 ορόφους.
»Επίσης το ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να ανακαινιστεί αλλά δεν υπάρχει χώρος. Έτσι αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τον ήδη υπάρχοντα χώρο διαφορετικά και χωρίς να καταστρέψουμε την εικόνα της ιστορικής αυτής πλατείας».
upsidedown_skyscraper2
upsidedown_skyscraper3
Οι πυραμίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική ιστορία του Μεξικό. Οι Αζτέκοι πρώτοι έχτισαν τις πυραμίδες τους στην Κοιλάδα του Μεξικό, δίπλα στη λίμνη που βρήκαν εκεί.
Καθώς η αυτοκρατορία των Αζτέκων μεγάλωνε σε μέγεθος και δύναμη, ήταν αναγκαία η κατασκευή μιας μεγαλύτερης πυραμίδας. Αντί όμως να βρουν έναν άλλο χώρο να την χτίσουν, αποφάσισαν να την τοποθετήσουν πάνω και γύρω από την υπάρχουσα πυραμίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ