Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Νεοάστεγοι, νέοι και μορφωμένοι


06122011509Με μαθηματική ακρίβεια αυξάνονται σε άστεγοι τα τελευταία 2 χρόνια. Μόνο το  τελευταίο έτος οι… νεοάστεγοι  έχουν αυξηθεί κατά 25%
Σύμφωνα με Mη Kυβερνητικές Oργανώσεις ο αριθμός των αστέγων αγγίζει τις 20 χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, αυξάνονται καθημερινά.
Με το φακό...
του ipop.gr  αποτυπώσαμε  χαρακτηριστική περίιπτωση αστέγων που έχουν στήσει το παράπηγμα τους, στην πλατεία Συντάγματος, πίσω από κεντρικό καφέ και με κάθε είδους υλικά προσπαθούν να προστατευθούν από το κρύο.
Το προφίλ των ανθρώπων που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης έχει αλλάξει.  Άνθρωποι που μέχρι τώρα μπορούσαν, έστω και με δυσκολία, να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση λόγω της ανεργίας, των χαμηλών ή και ανύπαρκτων εισοδημάτων τους.
Πρόκειται για άτομα  που βρίσκονται σε παραγωγικές ηλικίες, για άτομα  που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη σύνταξη ενώ σε σύγκριση με τον παραδοσιακό πληθυσμό των αστέγων έχουν μέτριο ως υψηλό μορφωτικό επίπεδο.
πηγή: ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ