Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τα πιο τρομακτικά παιδιά του κινηματογράφου


Τα πιο τρομακτικά παιδιά του κινηματογράφου
Το μοτίβο των παιδιών-δολοφόνων αποτελεί πλέον μια κλασσική θεματολογία
σε ταινίες...

τρόμου αλλά και θρίλερ. Η φαινομενική τους αθωότητα τα καθιστά «υπεράνω πάσης υποψίας» ενώ ταυτόχρονα προκαλεί τους θεατές που καλούνται να τα αντιμετωπίσουν πλέον όχι ως «αγνά» πλάσματα αλλά σαν την ενσάρκωση του κακού.

Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων παιδιών από τον κινηματογράφο που ενσαρκώνουν το απόλυτο κακό:



Ο Εξορκιστής, 1973



Μία από τις πλέον διάσημες ταινίες τρόμου, ο Εξορκιστής, στον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένα 13χρονο κορίτσι που καταλαμβάνεται από διαβολικές δυνάμεις.


Ο καλός γιος, 1993

Ο πρωταγωνιστής της γνωστής σειράς ταινιών «Μόνος στο σπίτι», υποδύεται ένα πανούργο νεαρό που ξεσπάει την οργή του στο πρόσωπο του συνομήλικου ξαδέλφου του.


Το ορφανό, 2009

Ένα ζευγάρι υιοθετεί ένα 9χρονο κοριτσάκι που όλα δείχνουν αρχικά ότι πρόκειται για ένα καλλιεργημένο και αθώο πλάσμα. Αργότερα, ανακαλύπτουν ότι δεν ήταν αυτό που φαινόταν…


Το μωρό της Ρόζμαρι, 1968

Άλλη μία κλασσική ταινία τρόμου από τον Ρομάν Πολάνσκι όπου μια μητέρα κυοφορεί το πλέον σατανικό πλάσμα.

Τζόσουα, 2007

Αφορμή της ιστορία με την οποία ασχολείται η συγκεκριμένη ταινία είναι η ζήλεια που ορισμένες φορές, αναπτύσσουν τα παιδιά όταν αποκτούν αδέλφια. Στην περίπτωση όμως του 9χρονου Τζόσουα, πρωταγωνιστής της ταινίας, η ζήλεια εξελίχθηκε σε μανία εκδίκησης εναντίον όλης της οικογένειας.


Χάνα, 2011


Η 16χρονη Χάνα ανατράφηκε από τον πατέρα της απομονωμένη στα χιονισμένα δάση της Φιλανδίας, ο οποίος την μετέτρεψε στην τέλεια δολοφόνο. Στο στόχαστρο της μπαίνει μια πράκτορας της CIA.


The Ring, 2002


Μια ακόμη ενσάρκωση του απόλυτου κακού, η Σαμάρα βγαίνει από την τηλεόραση και προκαλεί ρίγη ανατριχίλας στους θεατές.

Στημένο παιχνίδι, 2005


Στην συγκεκριμένη ταινία του 2005, πρωταγωνιστεί ένα 14χρονο κορίτσι που τα έχει βάλει με έναν παιδόφιλο. Αν και δεν πρόκειται για προσωποποίηση του κακού, μιας και αρχικά ο θεατής μπορεί να ταυτιστεί με το σκοπό της, ο τρόπος με τον οποίο τον τιμωρεί δεν είναι και τόσο αναίμακτος…


Εξουσία πυρός, 1984


Η Drew Barrymore υποδύεται την μικρή Τσάρλι, η οποία, έχοντας συμμετάσχει σε ένα ιατρικό πείραμα, έχει πλέον την ικανότητα να βάζει φωτιά μόνο με τη σκέψη της.

Η προφητεία, 1976


Ένας πρέσβης ανακαλύπτει ότι ο φαινομενικά αθώος γιος του είναι ο ίδιος ο αντίχριστος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ