Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Honda CR-Z – Σαν να ήρθε από το μέλλον...


Honda CR-Z – Σαν να ήρθε από το μέλλον...Tο CR-Z είναι ένα ιδιαίτερο και όμορφο κουπέ που με έντονα σπορ στοιχεία που διαθέτει (θυμίζει
 και το αλήστου μνήμης CR-X) και την υβριδική τεχνολογία που ενσωματώνει, δείχνει να ήρθε απευθείας από το ...μέλλον.
Και εξηγούμεθα: Εκτός από την υβριδική τεχνολογία που...
συνδυάζεται με 6χυτο μηχανικό (κι όμως...) κιβώτιο ταχυτήτων, διαθέτει το “φουτουριστικό” σύστημα 3-Mode drive System, που προσφέρει τρία προγράμματα (Sport, Econ, Norm), που μεταβάλλουν την απόκριση του γκαζιού, την αίσθηση του τιμονιού, το ποσοστό υποβοήθησης από τον ηλεκτροκινητήρα, αλλά και το ρελαντί και τη λειτουργία του κλιματισμού, προσφέροντας ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού πιο σπορ ή πιο οικονομική οδήγηση. Χαρακτηριστικό και το σύστημα που αξιολογεί με «φυλλαράκια» και «λουλούδια» το οδηγικό στυλ του οδηγού, δίνοντας του πληροφόρηση για το πόσο οικονομική είναι η οδήγησή του κάθε στιγμή.

honda-cr-z-4
Το μήκος του είναι στα τέσσερα μέτρα (4,08 μ.), οι διαστάσεις λοιπό είναι “κόμπακτ”, η θέση οδήγησης χαμηλή και η διάταξη είναι 2+2, με πολύ μικρό χώρο όμως, για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 382 λίτρα και καλύπτει τις ανάγκες δύο ατόμων σε ένα μικρό ταξίδι.
Η ισχύς προέρχεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης της ιαπωνικής εταιρίας ΙΜΑ που αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.500 κ.εκ. και έναν ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων, των οποίων η συνολική απόδοση είναι 124 ίπποι που σε συνδυασμό με την υψηλή ροπή, που αγγίζει τα 17,7 χλγμ. Χαρίζουν στο μοντέλο αξιοπρεπείς επιδόσεις και έχει μειωμένες εκπομπές ρύπων (CO2 μόλις 117 γραμ./χλμ.). Ο ήχος, τέλος, του κινητήρα, έχει μία ευχάριστη σπορ χροιά.
Στην Ελλάδα εισάγονται τέσσερις εκδόσεις. Οι 1.5 Sport, 1.5 GT, 1.5 GT SR και 1.5 GT. Η βασική έκδοση διαθέτει πλήρες πακέτο εξοπλισμού, ενώ οι τιμές ξεκινούν από τις 23.370 ευρώ., τιμή που δείχνει πολύ “τίμια” για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και αυτά που προσφέρει.
Το μέλλον είναι εδώ...Απολαύστε το!
honda-revised-cr-z-back

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ