Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

7 είδη…Καθηγητών που θα συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο

Οι εισαγωγές είναι πάντα βαρετές. Ανοίγοντας ένα βιβλίο, δεν διαβάζω ποτέ την εισαγωγή! Πάω κατ’ευθείαν στην σελίδα 10 στην οποία αρχίζει και το κεφάλαιο. Κι αν την διαβάσω την ρημάδα θα το κάνω, στο τέλος, όταν τελειώσουν όλα τα κεφάλαια, και βαριέμαι γενικώς.
Πάρα ταύτα, η εισαγωγή εδώ έχει ως εξής. Έγγραψα ένα άρθρο με τίτλο '7 είδη φοιτητών που θα συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο' στο οποίο περιγράφω... φοιτητές που έχω συναντήσει, και θα συναντήσεις κι εσύ. Και επειδή μου άρεσε, το συνέχισα γράφοντας και vol2 με άλλους 7 χαρακτήρες. Για να μην γίνομαι κουραστικός, σκέφτηκα το εξής απλό. Μέρος της προσωπικότητας του φοιτητή επηρεάζεται από την προσωπικότητα του καθηγητή. Πώς μπορώ να τους αφήσω, λοιπόν, στην απ’έξω ;

Ο πλακατζής :

είναι άντρας και τα έχει τα χρονάκια του. Ανέκαθεν ήταν ο χιουμορίστας, και το prestige του καθηγητή δεν τον έκανε να το χάσει. Λέει εύκολα πικάντικα κομπλιμέντα σε άλλες συναδέλφους, και δεν χάνει ευκαιρία για ένα δυο ανέκδοτα μέσα στην τάξη. Είναι ετοιμόλογος και επικοινωνεί άψογα με τους φοιτητές. Συνήθως το αμφιθέατρο του είναι γεμάτο, και οι φοιτητές του προετοιμασμένοι. Εάν είχες έναν, θα τον θυμάσαι για χρόνια...



Η milfάρα: 

Προσωπικά η αγαπημένη μου! Είναι αυτή που ωθεί τους φοιτητές να μάθουν ακόμη και Αρχαία Ελληνικά (μπλιάχ), μόνο και μόνο για το χαμόγελο της έπειτα της σωστής τους απάντησης. Ντύνεται κομψά, φοράει γόβες και Chanel No5. Γίνεται ο πνευματικός έρωτας των φοιτητών, και η μέντορας των κοριτσιών, καθ’ότι συνδυάζει εμφάνιση και μόρφωση. Είναι αυστηρή, αλλά ένα της χαμόγελο σε χαζεύει. Βγαίνει στην έκδοση της παντρεμένης με 3,4 παιδιά αλλά και στην ελεύθερη που κανείς δεν γνωρίζει εάν και με ποιον flirtάρει. Είναι κοινωνική και δεν δυσκολεύεται να τραβήξει την προσοχή των 20χρονων αγουροξυπνημένων. 
Bonus τα καλοκαιρινά μαθήματα, στα οποία ντύνεται πιο…ελαφριά.





Ο αυτιστικός :
Δεν είναι παρά ο σπασίκλας, που μεγάλωσε, πήρε πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ό,τι άλλο μπορεί να πάρει κάποιος. Μεγάλωσε, ίσως/μάλλον (καλά, δεν βάζω και στοίχημα) πήδηξε, και ξαναμπήκε στο αμφιθέατρο από την άλλη όχθη. Ο εν λόγω καθηγητής φοράει τα ματομπούκαλα που φορούσε ανέκαθεν (πλέον είναι dolce) πουκάμισο και παντελόνι που (συνεχίζει και) συνδυάζει άθλια αλλά ποτέ κουστούμι. Προκαλεί γέλιο στο κοινό κάθε φορά που τονίζει τα προσόντα του «Εγώ, κύριοι, σπούδαζα στο Κέιμπριτζ κι εσείς δεν με προσέχετε!»… Το μάθημα του θυμίζει τα videos του cd ‘μαθήματα Ισπανικών άνευ δασκάλου’ που αγόρασα από telemarketing. Δεν έχει ιδέα τι εστί επικοινωνία με τους φοιτητές. Κάτσε και διάβασε στα μαθήματα του, γιατί πέραν της μεθόδου Τσεκούρι που αγαπά, είναι ο μόνος που κάθεται και διορθώνει Όλα τα γραπτά.





Η διάνοια :
Είναι σχετικά νέος, και με λίγη εμπειρία στη διδασκαλία. Το IQ του τείνει στο 140, καθιστώντας έτσι, στατιστικά, ως τον πιο ευφυή τύπο που θα γνωρίσεις στην ζωή σου. Τελείωσε εύκολα το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, και έζησε για λίγα χρόνια στο Αμέρικα όπου και έκανε μία σειρά από μεταπτυχιακά και έρευνες. Είναι καλός και γλυκός άνθρωπος, αλλά νομίζοντας πως αντιλαμβάνεσαι όπως αντιλαμβάνεται, το μάθημα του γίνεται δύσκολο ως προς την παρακολούθηση. Βάζει πάντα δύσκολα θέματα, αλλά το κάνει για να βοηθήσει τους φοιτητές. Βλέπεις, αυτός τα θεωρεί γελοία. Θα σε δεχτεί στο γραφείο του για ό,τι τον χρειαστείς, καθώς και θα απαντήσει στα mails του.








Η κομπλεξική :
Είναι η καθηγήτρια της οποίας το μάθημα θυμίζει ιδιαίτερο φροντιστήριο. Αυτή, κάνα δυο αγάμητες και ο σερβιτόρος του κυλικείου που της έφερε το τσάι. Συνήθως διδάσκει Αγγλικά ή κάποιο άλλο προαιρετικό και άκρως αδιάφορο μάθημα. Θα την γνωρίσεις στην εξεταστική όταν θα σου τραβήξει την προσοχή με το υπερ-γεμάτο με θέματα διαγώνισμα, της πιο αυστηρή επιτήρηση που υπάρχει, τον έλεγχο πριν, κατά τη διάρκεια και κατά την παράδοση του γραπτού και φυσικά, το ύφος της. Δεν δέχεται ερωτήσεις/διευκρινήσεις Ακόμη κι αν αυτές χρειάζονται, θα πει ένα ξερό «έχουν δωθεί όλες οι διευκρινήσεις στην τάξη» Εννοείται πως ΔΕΝ θα σε δεχτεί στο γραφείο της. Φρόντισε να περάσεις το μάθημα της με την πρώτη, γιατί η τύπισσα, απλά, ΔΕΝ παλεύεται.




Ο Ξερόλας : 

Βγαίνει εξίσου σε αντρική και γυναικεία έκδοση. Είναι ο καθηγητής που δεν κάνει λάθη! Ποτέ! Κι ακόμη κι αν κάνει (λέω αν-μην βαράς) το κάνει εσκεμμένα. Για να τον ‘πιάσουν’ οι φοιτητές και να καταλάβουν καλύτερα το point αυτού που λέει. Εμφανισιακά δεν έχει κάτι το χαρακτηριστικό, είναι άλλη μια μετριότητα. Ένας από τους δεκάδες καθηγητές που θα αποβάλλεις άμεσα από την μνήμη σου μόλις σταματήσουν τα μαθήματα του. Μην τον αμφισβητήσεις ποτέ σε αυτό που είπε ακόμη κι αν το googlάρισμα που έκανες λέει άλλα ντάλων- δεν θα σε ξεχάσει! 
Last but not least…






Ο μουνάκιας: Αν δεν τον έχεις δει στη σχολή σου, σίγουρα θα τον έχεις δεί στον Τριανταφυλλόπουλο. Ο μουνάκιας είναι ο κλασσικός πέφτουλας, που καταχράζοντας την θέση του και το prestige αυτής, καταφέρνει και κυκλοφορεί με όμορφες κυρίες (αραιά και που). Κάνει ηλίθια κομπλιμέντα στα κοριτσάκια, πρωί πρωί, το παίζει άνετος άνετος και φροντίζει να διαχωρίζει τους ντιγκιντάγκιδες από το δικό του είδος…τους Άντρακλες! (κορίτσια, τελειώστε ελεύθερα) Πετάει συχνά ατάκες τύπου «δίνω το τηλέφωνο μου μόνο σε ωραίες γυναίκες» στο άσχετο-εννοείται- και είναι γενικότερα γλοιώδης. 
Bonus για σένα, είναι να είσαι γυναίκα! Περνάει, στατιστικά, περισσότερες κοπέλες απ’ότι άνδρες.
Extra Bonus να τον πετύχεις σε επιτήρηση! Αντί να προσέχει εσένα που περιμένεις το sms με τις απαντήσεις, χαμογελάει ηλίθια στην Barbie του τμήματος




http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ