Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ιταλικό εφετείο:Αθώοι για τη δολοφονία φοιτήτριας στην Περούτζια το 2007

Ιταλικό εφετείο αθώωσε τη Δευτέρα δύο νεαρούς που είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία Βρετανίδας φοιτήτριας, στην Περούτζια της Ιταλίας, το 2007.

Η 24χρονη Αμερικανίδα, Αμάντα Νοξ, και ο 27χρονος Ιταλός, Ραφαέλε Σολετσίτο -πρώην φίλος της Νοξ- είχαν καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία,  υπό την επήρεια... ναρκωτικών, της 21 ενός ετων Μέρεντιθ Κέρτσερ, μέσα στο σπίτι το οποίο μοιράζονταν οι δύο κοπέλες στην Περούτζια.

Η Αμάντα Νοξ, που εξετισε ποινη τεσσάρων ετων, είχε καταδικαστεί σε 26 χρονια φυλάκιση και ο Ιταλός φίλος της σε 25ετη κάθειρξη.

Οι δύο τους προσέφυγαν σε εφετείο κατά απόφασης του 2009 ενώ καθοριστικό ρόλο στην αθώωσή τους έπαιξε η σκληρή κριτική από ανεξάρτητους ερευνητές ιατροδικαστές, για αναξιοπιστία στα στοιχεία της αστυνομίας, που συγκρότησαν το κατηγορητήριο.

Ένα ακόμα πρόσωπο, ο 24χρονος Ρούντι Γκιντ,  είχε καταδικαστεί για το ίδιο έγκλημα σε κάθειρξη 30 ετών, η οποία μειώθηκε στα 16 έτη.
Εν τω μεταξυ, η  Νοξ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση, για συκοφαντία σε βάρος ιδιοκτήτη μπαρ, τον οποίο κατηγόρησε για το φόνο. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη, αφού έχει ήδη εκτίσει τέσσερα χρόνια στη φυλακή.
πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ