Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Άκουσε τη φωνή της για πρώτη φορά! (video)


Μια 29χρονη γυναίκα που γεννήθηκε με κώφωση, μπόρεσε να ακούσει τη φωνή της για πρώτη φορά και μάλιστα κατάγραψε την εμπειρία αυτή σε βίντεο!



Προκειμένου να τη μοιραστεί με άλλους, ανέβασε το σχετικό βίντεο στο youtube…
Η σύγχρονη τεχνολογία επέτρεψε στην 29χρονη, να αποκτήσει την ακοή της. Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στο βίντεο, ένα ειδικό εμφύτευμα τοποθετήθηκε στο αυτί της, και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να μπορεί να ακούσει. Το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει τη στιγμή που, μετά από οκτώ μήνες, ο σχετικός μηχανισμός ενεργοποιείται και η γυναίκα μιλάει, ακούει τη φωνή της και ξεσπάει σε λυγμούς.
Αν και η πλέον διαδεδομένη άποψη είναι πως ένας εκ γενετής κουφός, δεν είναι δυνατόν να μιλήσει, ορισμένοι προτείνουν πως ένα παιδί με κώφωση μπορεί, παρατηρώντας την κίνηση των χειλιών από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του και λαμβάνοντας λογοθεραπευτική αγωγή, να μπορέσει να προφέρει ορισμένες λέξεις. Βέβαια, στο συγκεκριμένο βίντεο η γυναίκα φαίνεται να μιλάει αρκετά καθαρά, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες συζητήσεις καθώς η εγκυρότητα του συμβάντος δεν γίνεται να επιβεβαιωθεί, τη στιγμή που κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο εκ γενετής κουφός δεν μπορεί να μιλήσει.
ierosagon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ