Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Νέος εξευτελισμός για το ν.Διαμαντοπούλου – Μόνο δύο πρυτάνεις υπέγραψαν τις διαπιστωτικές πράξεις της ντροπής



Σήμερα έληξε η προθεσμία για την υπογραφή των Διαπιστωτικών Πράξεων συγκρότησης των 5μελών εφορευτικών επιτροπών για την έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης των Συμβουλίων Διοίκησης που προβλέπει ο νόμος Διαμαντοπούλου.
Μόνο δύο (2) από τα δεκαεννέα (19) Πανεπιστήμια έστειλαν αυτές τις Διαπιστωτικές Πράξεις που οδηγούν στη διάλυση του Δημόσιου
Πανεπιστημίου (Παπαθεοδώρου του Παν.Πελλοπονήσου και Γάτσιος του ΟΠΑ). 
 
Δεκαπέντε (15) Πανεπιστήμιαδεν έστειλαν Διαπιστωτικές Πράξεις ενώ στα υπόλοιπα δύο (2) – Παν.Αιγαίου και Πάντειο – δεν έγινε δυνατό να βρεθούν και να συναινέσουν για τη συμμετοχή τους στις 5μελείς οργανωτικές επιτροπές έστω πέντε από όλους του Καθηγητές που υπηρετούν .


Επίσης, όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις πανεπιστημιακών που προβλεπόταν να μετέχουν στις επιτροπές αυτές.Όλα αυτά δείχνουν την γενικευμένη αντίθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νόμο αυτό.
Φυσικά ο διαπλεκόμενος τύπος, ιδιαίτερα των τριών γνωστών επιχειρηματικο-εκδοτικών συγκροτημάτων, δεν δημοσίευσε τίποτα σχετικό. Αντίθετα προσπαθεί να βομβαρδίσει καθημερινά την κοινή γνώμη με την εμετική προβολή μειοψηφικών ομάδων “πρόθυμων” πανεπιστημιακών.
Τώρα είναι υποχρεωμένο το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε κάτι που μόνο η χούντα έχει κάνει: στην άμεση διοικητική παρέμβαση του μέσα στα πανεπιστήμια και στο διορισμό εγκαθέτων. Δικό του το κόστος άλλης μίας αντι-δημοκρατικής εκτροπής.
Ο αγώνας της πανεπιστημιακής κοινότητας για την μη-εφαρμογή και την κατάργηση του νόμου-εκτρώματος συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ