Μετά από καιρό διαπραγματεύσεων και συζητήσεων, δημοσιεύθηκε στις (24/08/2011)στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του διαδικτυακού τζόγου στο οποίο περιλαμβάνεται φυσικά και το online πόκερ. Σύμφωνα με τα σημαντικότερα κομμάτια που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο θα έχουμε τις εξής αλλαγές:
- Πλέον όλες οι συναλλαγές των παικτών με τις διαδικτυακές ιστοσελίδες online τζόγου (είτε πόκερ, είτε στοιχήματος) θα γίνεται μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν έδρα την Ελλάδα. Κοινώς οι παίκτες δε θα μπορούν πλέον να κάνουν συναλλαγές μέσω Paypal ή μέσω των ηλεκτρονικών πορτοφολιών Moneybookers και Neteller.
- Στην Ελλάδα θα δραστηριοποιούνται μόνο οι εταιρείες που έχουν σαν έδρα τους χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης και επομένως αποκλείονται όλες οι εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες εκτός Ευρώπης. Οι εταιρείες που ανήκουν στην Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια δραστηριποίησης στην Ελλάδα και με την άδεια αυτή θα δέχονται φορολόγησή τους 30% επί των ακαθάριστων κερδών τους.
- Οι παίκτες πλέον θα φορολογούνται με 10% επί των κερδών τους, ποσό το οποίο θα παρακρατείται μέσω της εταιρείας στην οποία κέρδισε ο παίκτης και υπεύθυνη για την παράδοση του ποσού αυτού στο κράτος θα είναι η εταιρεία. Ωστόσο εδώ υπάρχει μία μεγάλη ασάφεια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται αυτή η παρακράτηση του φόρου. Θα γίνεται με το κέρδος του παίκτη ανά μήνα; Ανά μέρα; Σε κάθε ανάληψη; Σ'αυτό το κομμάτι είναι σημαντικό να γίνουν διευκρινήσεις.
- Αλλάζει το όριο ηλικίας εισόδου στα ελληνικά καζίνο από τα 23 χρόνια στα 21.
Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι προς το παρόν τουλάχιστον δε θα εφαρμοστεί κάτι από τα παραπάνω. Δηλαδή οι παίκτες θα συνεχίσουν παίζουν κανονικά στις εταιρείες που έχουν επιλέξει να το κάνουν αυτό καθώς για ένα χρονικό διάστημα (απροσδιόριστης διάρκειας) θα συνεχίσουν όλες οι εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς επιπτώσεις. Αυτό που απομένει είναι να δούμε κατά πόσο είναι δυνατό να εφαρμοστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο στη χώρα μας που ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν είναι όλα εφαρμόσιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ