Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Τα 10 πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο...


Σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο!

Aρ. 10: Το πιο ωραίο μέρος για κατάδυση

Ο μεγάλος κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας δεν έχει αντίπαλο σε ομορφιά. Απλώνεται σε μήκος 2600 χιλιομέτρων στην ακτή του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και συναποτελείται από αρκετές χιλιάδες υφάλους και περίπου 900 νησιά. Ο ύφαλος αποτελεί καταφύγιο χιλιάδων ειδών. Θαλάσσιοι δράκοι (είδος ιππόκαμπου), κροκόδειλοι και 125 είδη καρχαρία ζουν εκεί.

Aρ. 9: Η πιο ωραία θέα

Με μήκος που φτάνει τα 446 χιλιόμετρα, πλάτος τα 29 και βάθος τα 1,6, το Γκραν Κάνυον είναι μια συγκλονιστική άβυσσος με μαγευτικές αποχρώσεις, λαβυρινθώδη αυλάκια και βράχους ηλικίας 2 δισεκατομμυρίων ετών. Είναι λογικό λοιπόν να προσελκύει ετησίως περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες, που μένουν άναυδοι μπροστά σε ένα από τα σπουδαιότερα θεάματα της Γης.

Aρ. 8: Ο πιο ωραίος υπόγειος σιδηρόδρομος

Οι υπόγειοι σιδηρόδρομοι δεν είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται το μυαλό όταν κάνεις συζήτηση περί ομορφιάς. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί σταθμοί που κόβουν την ανάσα του επιβάτη – συνήθως με τη φουτουριστική διακόσμηση. Οι σταθμοί του Μετρό της Μόσχας πρέπει να είναι οι πιο φανταχτερά διακοσμημένες στάσεις του κόσμου. Τεράστιοι πολυέλαιοι, γύψινα ταβάνια, κάμαρες και τοίχοι ζωγραφισμένοι στο χέρι, σε κάνουν να νιώθεις πως την επόμενη στιγμή οι επιβάτες θα αρχίσουν να χορεύουν βαλς.

Aρ. 7: Το πιο ωραίο ταβάνι

Ο Γκαίτε κάποτε έγραψε: «Όποιος δεν έχει δει την Καπέλα Σιξτίνα δεν μπορεί να σχηματίσει επαρκή ιδέα του τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος». Αμέτρητοι ειδικοί περιγράφουν το αριστούργημα του Μιχαήλ Άγγελου ως καθοριστικό σημείο στην ιστορία της τέχνης. Η Καπέλα Σιξτίνα είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού.

Aρ. 6: Το πιο ωραίο αυτοκίνητο

Το 2009, 20 διάσημοι σχεδιαστές αυτοκινήτων επέλεξαν το Citroen DS ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο όλων των εποχών. Ο Τζορτζέτο Τζουτζιάρο, μέλος της επιτροπής, βραβευμένος ως ο σημαντικότερος σχεδιαστής αυτοκινήτων του 20ου αιώνα δήλωσε: «Το Citroen DS είναι το μοναδικό παράδειγμα ενός αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε πραγματικά πρωτοποριακά». Το σχεδίασε ο Ιταλός Φλαμίνιο Μπερτόνι και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 προκαλώντας μεγάλη αίσθηση. Μπορείτε να το δείτε σε αρκετά μουσεία αυτοκινήτου ανά τον κόσμο.

Aρ. 5: Το πιο ωραίο μοντέρνο κτίριο

Σίγουρα κερδίζει τους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρύσουν. Η εκκεντρική Σαγράδα Φαμίλια της Βαρκελώνης είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους θρησκευτικούς χώρους ανά τον κόσμο και ένα από τα πιο χρονοβόρα projects ως προς την κατασκευή τους, αφού άρχισε να κτίζεται το 1882 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, όταν θα συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του αρχιτέκτονά του, Αντόνι Γκαουντί.

Aρ. 4: Το πιο ωραίο άγαλμα

Περιγράφεται ως το «αποκορύφωμα εκατοντάδων ετών του πολιτισμού», «ένα από τα αριστουργήματα στην ιστορία της τέχνης» και ως απόδειξη της «σπίθας της Θείας Παρουσίας σε κάθε μορφή ζωής». Η Νίκη της Σαμοθράκης, άγαλμα του 2ου αιώνα π.Χ., προς τιμήν της Θεάς Νίκης είναι ένα από τα περίφημα γλυπτά όλων των εποχών και εκτίθεται στην πιο περίοπτη θέση του Λούβρου στο Παρίσι.

Aρ. 3: Ο πιο ωραίος μοντέρνος πίνακας

Ο πιο ακριβός πίνακας ζωγραφικής του κόσμου είναι το Νο5, 1948 του Τζάκσον Πόλοκ. Αλλά τα χαρακτηριστικά του έργα δεν βρίσκουν απήχηση σε όλους τους φιλότεχνους , όπως συμβαίνει με τα έργα του Γκούσταβ Κλίμτ. Το πορτρέτο της Adele Bloch-Bauer I έργο του 1907 πουλήθηκε για 135 εκ. δολάρια και είναι το τρίτο πιο ακριβό στον κόσμο. Βρίσκεται στην Neue Galerie της Νέας Υόρκης.

Aρ. 2: Το πιο ωραίο νησί

Αγαπημένος προορισμός πολλών διασήμων. Το νησί Μπόρα Μπόρα αποτελεί μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας. Περιτριγυρίζεται από λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ στο κέντρο του υψώνεται ένα αδρανές ηφαίστειο.

Aρ. 1: Το πιο ωραίο γυμνό

Σίγουρα θα περιμένατε κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία, κάτι ίσως από τις φωτογραφίσεις του Playboy! Αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο… Το άγαλμα του Δαβίδ που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος ολοκληρώθηκε το 1504, μετά από τρία χρόνια δουλειάς. Βρίσκεται στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στη Φλωρεντία.
Ο Βαζάρι ιστορικός του 16ου αιώνα έγραψε:
«Όποιος έχει δει το συγκεκριμένο έργο δεν χρειάζεται να δει άλλο γλυπτό, είτε στην εποχή μας είτε σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου»

menslounge.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ