Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Super League: Τον πρώτο λόγο τα φαβορί

Super League: Τον πρώτο λόγο τα φαβορί
Η τελευταία αγωνιστική του 2011 ολοκληρώνεται με πέντε αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Καραϊσκάκη» τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η ΑΕΚ των πέντε σερί νικών, δοκιμάζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ευκαιρία για να κάνει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του φέτος έχει ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει τη Δόξα Δράμας.




15:00 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΑΟΚ



Η Δόξα γνώρισε ακόμα μία ήττα, καθώς έχασε με 2-1 από τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο». Αυτή τη φορά οι Δραμινοί έδειξαν περισσότερα καλά στοιχεία, ενώ ήταν θετικό πως πέτυχαν το πρώτο τους γκολ για φέτος μετά από έξι αναμετρήσεις! Πάντως στη βαθμολογία παραμένουν στην ουρά με μόλις έναν πόντο.


Ο νέος τεχνικός, Κατσαβάκης, έμεινε ικανοποιημένος από κάποια πράγματα που είδε, ενώ για σήμερα πιστεύει πως αν οι παίκτες του παίξουν με πάθος και με λογική, θα έχουν τύχη για κάτι καλό. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα η Δόξα.


Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν και το τελικό 1-1 τον έφερε στην 1η θέση του ομίλου. Βέβαια η κλήρωση δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον «δικέφαλο», αφού στους «32» καλείται να αντιμετωπίσει την Ιταλική Ουντινέζε. Στο πρωτάθλημα ο «δικέφαλος» προέρχεται από τη νίκη με 3-1 επί του Ατρόμητου και έχοντας μείνει ήδη πολύ πίσω από την κορυφή δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, ειδικά με ομάδες του επιπέδου της Δόξας.


Η μεγαλύτερη ανησυχία έχει να κάνει τελευταία με τα σενάρια αποχώρησης του Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός φέρεται να έχει πρόταση ύψους 3.5 εκ. δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία, κάτι που αν τελικά ισχύει είναι πιθανό να τον οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου της Τούμπας.


Εκτός θα μείνουν ο τερματοφύλακας Χαλκιάς, ο αμυντικός Κοντρέρας και ο φορ Παπάζογλου. Ο Σταφυλίδης επιστρέφει, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν για τη συμμετοχή ή όχι του Σαλπιγγίδη.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αυτή τη Δόξα δεν θέλεις και μεγάλη προσπάθεια να την κερδίσεις! Αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορέσει να πάρει το τρίποντο θα είναι άξιος της μοίρας του. Χαμηλό, αλλά σίγουρο το «διπλό».


15:00 ΟΦΗ - ΚΕΡΚΥΡΑ


Ο ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και αν ήταν πιο τυχερός στο τέλος θα μπορούσε να φύγει αήττητος. Οι Κρητικοί έπεσαν έτσι στην 7η θέση, όμως οι διαφορές από την πρώτη τετράδα είναι πολύ μικρές και οι ισορροπίες εύκολα αλλάζουν.
Λόγω τιμωρίας θα λείψει ο μέσος Λόπες, ενώ αμφίβολος είναι ο βασικός φορ Παπουλής.


Η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού, από τον οποίο γνώρισε τη συντριβή με 4-0 εντός έδρας. Προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί στους «Φαίακες», που είναι και στο ψάξιμο για ενίσχυση τον χειμώνα, με τη διοίκηση να κάνει προσπάθειες να κλείσει τον Ζαραδούκα ως δανεικό από τον Ολυμπιακό. Εκτός δράσης θα μείνει ο μπακ Κοντοδήμος, ενώ ίσως προλάβει ο φορ Αγρίτης.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΟΦΗ έχει δείξει πολύ σοβαρός και ότι τέτοια ματσάκια ξέρει να τα καθαρίζει. Η Κέρκυρα συνεχίζει να απογοητεύει και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μεταμορφωθεί τόσο σύντομα για να διεκδικήσει κάτι καλό.



17:15 ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


Ο Άρης είχε μείνει στις δάφνες του 3-1 επί του Παναθηναϊκού και βρήκε τον δάσκαλό του από τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 εκτός έδρας. Η αστάθεια και τα σκαμπανεβάσματα προκαλούν κάποιον προβληματισμό, όμως ο Πρόμπριεζ έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι η ομάδα θα ανέβει.


Δεν υπολογίζεται ο αμυντικός Σανκαρέ, ο μέσος Γκαρσία και ο φορ Γιάκομπ. Ο μέσος Τόχα και ο αμυντικός Ντίκο φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.


Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ εντός έδρας, και έτσι πήρε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα, ενώ το αποτέλεσμα αυτό βοήθησε στο να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και οι παίκτες. Τώρα οι Αγρινιώτες θέλουν να ξορκίσουν την... κατάρα που τους θέλει να χάνουν εύκολα όλα τα πολύ δύσκολα παιχνίδια με τις λεγόμενες ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Άρης πάνω που πάει να σε ζεστάνει, σου ρίχνει μια... κατραπακιά και σε παγώνει αμέσως! Ομάδα που έχει δυνατότητες, αλλά και καλό ρόστερ, όμως ακόμα είναι απρόβλεπτη. Ο Παναιτωλικός τα έχει βρει σκούρα σε όλα τα ματς με τους «μεγάλους» και δείχνει απέναντί τους να «κομπλάρει». Αν κάτι τέτοιο συμβεί και απόψε, ο Άρης θα φτάσει στη νίκη.



17:15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ


Ο Ατρόμητος γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έπεσε στην 5η θέση, αφού το Σάββατο η Ξάνθη νίκησε τον Πανιώνιο και τον προσπέρασε. Βέβαια οι Περιστεριώτες έχουν δύο ματς λιγότερα από τους Ακρίτες.


Το σημερινό ματς θα φέρει αναμνήσεις του περσινού τελικού του κυπέλλου, όταν η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 3-0, σε ένα παιχνίδι που έγιναν πολλά... τραγελαφικά! Ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρει καμία εκδίκηση για εκείνο το ματς και απλά θέλει να δει τους παίκτες του να δουλέψουν σωστά και να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορέσουν.


Εκτός μάχης έχει τεθεί ο αμυντικός Φυτανίδης, ενώ δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.


Η ΑΕΚ όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει την Ευρωπαϊκή πορεία παίρνοντας τελικά πόντους, αλλά πήρε και μια σημαντική, από άποψης ψυχολογίας και γοήτρου, νίκη με 3-1 επί της Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία. Και η επιτυχία πήρε ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ένωση αγωνίστηκε με πολλούς πιτσιρικάδες.


Στο πρωτάθλημα ο «δικέφαλος» προέρχεται από τη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, συμπληρώνοντας έτσι πέντε διαδοχικά τρίποντα. Ο Κωστένογλου δεν υπολογίζει στους μέσους Βάργκας, Λαγό, στον μπακ Δέλλα και στον φορ Γκούντιονσεν. Επίσης αμφίβολοι είναι ο μέσος Λεονάρντο και ο αμυντικός Κοντοές.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παιχνίδι αρκετά αμφίρροπο, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις αποδόσεις. Η ΑΕΚ έχει πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά αυτές ήρθαν σχεδόν όλες δύσκολα και κόντρα σε αντιπάλους που δεν θεωρούνται... φόβητρα. Τώρα η ομάδα θα δοκιμαστεί σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δείξει καλά στοιχεία και μένει να φανεί αν θα δείξει τελικά χαρακτήρα. Στοιχηματικά αδιάφορο το παιχνίδι...


Δείτε περισσότερα προγνωστικά για το πάμε στοίχημα στο www.betcatalog.gr





19:30 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμα έναν υγιεινό περίπατο, καθώς συνέτριψε με 4-0 τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα το τελευταίο διάστημα και παίζοντας με κάποιες από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος πήραν άνετες νίκες που τους έφεραν στην κορυφή, ενώ ανέβασαν και την ψυχολογία των παικτών.


Η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα, ωστόσο έχει ματς περισσότερα από τον Παναθηναϊκό, ενώ πλέον έχουν αρχίσει τα... όνειρα και στην Ευρώπη, αφού η κλήρωση φέρνει πρώτη αντίπαλο των Πειραιωτών τη Ρούμπιν Καζάν, ενώ αν περάσουν θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μέταλιστ ή Σάλτσμπουργκ!


Εκτός παραμένουν οι μέσοι Μακούν, Ιμπαγάσα και Φέισα, αλλά και ο αμυντικός Μέλμπεργκ. Ο Χολέμπας, πιθανότατα θα επιστρέψει.


Ο ΠΑΣ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που μπήκε νωθρά και βρέθηκε να κυνηγάει ένα σκορ 2-0. Στην επανάληψη ανέβηκε, μείωσε στο 73' και αν ήταν λίγο πιο τυχερός ίσως να έπαιρνε τελικά την ισοπαλία.


Το ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ενώ ο Έλληνας κόουτς έχει να παίξει εκτός έδρας και πάλι με μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Και σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν πολλά προβλήματα για τους Γιαννιώτες, αφού λείπουν οι Τζάνης, Πατσατζόγλου, Κεϊτά, Ταμπάσης και Κουέβας. Αντίθετα, επιστρέφουν ο Τζιμόπουλος και ο αμυντικός μέσος Βίλα.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα πάνω του, γεγονός στο οποίο βοήθησε και το ότι βρήκε απέναντί του πολύ κακούς αντιπάλους. Πάντως έστω κι έτσι αυτές οι διαδοχικές άνετες νίκες γεμίζουν με αυτοπεποίθηση τους παίκτες. Ο ΠΑΣ κατέβηκε στον Πειραιά με πολλές απουσίες και θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να πάρει κάτι καλό. Λογικό που δίνεται ο «άσσος» τόσο χαμηλά, αφού αναμένεται να έρθει εύκολα. Επίσης αξίζει να κυνηγήσει κανείς και το Over.



http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ