Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Τimeline για Facebook


Νέο τρόπο, με τον οποίο μπορεί να δει ο χρήστης τη σελίδα του, διέθεσε το Facebook. Το TimelineΗ υπηρεσία αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στο f8. Για όσους είχαν  developer licence, ήταν διαθέσιμη εδώ και μήνες. Τώρα πλέον είναι ανοιχτή σε...
όλους.
Ουσιαστικά, όπως λέει και το όνομά του, το Timeline λειτουργεί και φαίνεται σα μια γραμμή στο χρόνο. Παρουσιάζει τα γεγονότα, στα οποία έλαβε μέρος ο χρήστης, τις προτιμήσεις του και οτιδήποτε άλλο έχει μοιραστεί σε μια γραμμική χρονική αναπαράσταση.
Κάθε στοιχείο της ζωής του στο Facebook καταγράφεται ανάλογα με το χρόνο και το μήνα σε ένα όντως εντυπωσιακό interface, το οποίο παράλληλα είναι και απλό.  Μια γραμμή, δηλαδή, με σημειωμένες ημερομηνίες, ώστε ο χρήστης ή οι «φίλοι» του να μπορούν να δουν οποιαδήποτε ενέργεια έγινε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η ιστορία της ζωής του με λίγα λόγια. Κατάλληλο για τη δημιουργία ημερολογίων και αυτοβιογραφιών, το Timeline επαναφέρει στο προσκήνιο ό,τι είχε διαδραματιστεί στην ψηφιακή ζωή του, από τη στιγμή που γράφτηκε στην υπηρεσία.
Εντυπωσιακή είναι η δυνατότητα προσθήκης Cover, μιας μεγάλης φωτογραφίας για το πάνω μέρος της σελίδας.
Το Timeline θα ενεργοποιηθεί αυτόματα σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες μέρες. Αν θέλετε να την ενεργοποιήστε αμέσως, πηγαίνετε σε αυτή τη σελίδα και δείτε την προεπισκόπηση για το δικό σας profile. Προσθέστε ή αφαιρέστε στοιχεία και αν σας αρέσει πατήστε «Δημοσίευση».
Επίσης ρίξτε και μια ματιά με τι ευρηματικό τρόπο αξιοποίησαν κάποιοι χρήστες το Cover τους.
πηγή: ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ