Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πειθαρχικό...επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους!

Από πειθαρχικό περνάνε 12 φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή γεγονότα που συνέβησαν πριν περίπου ένα χρόνο, στο Πανεπιστήμιο. Οι 12 φοιτητές κατηγορούνται για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου και συμπεριφορά που δε συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος!!



Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών στο Φυσικό του Π.Κ. κάνουν λόγο για δίωξη με σαφή πολιτική χροιά, ενώ τη συνδυάζουν με "διώξεις" καθηγητών όπως ο Δ. Πατέλης από το Πολυτεχνείο Κρήτης επειδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου φοιτητών, ουσιαστικά εξέφρασε δημόσια την διαφωνία του στον νόμο Διαμαντοπούλου και τις πολιτικές επιλογές του Πρύτανη του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την πειθαρχική δίωξη σε βάρος των 12 συναδέλφων τους, υπογραμμίζουν τα επικείμενα λουκέτα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και την κατάρρευση της παιδείας και τονίζουν ότι "είναι χρέος όλων μας ο αγώνας για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, για δουλειά, ο αγώνας για να μην χρειαστεί να μεταναστεύσει εκείνο το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό που μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του τόπου, για να μην μετατραπεί η μόρφωση σε προνόμιο για λίγους".

Υπενθυμίζουμε, τον Σεπτέμβρη του 2011 οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν ενάντια στο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στις πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας.

Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι φοιτητές του Φυσικού στο Ηράκλειο κατέλαβαν για μία εβδομάδα τη σχολή τους με αποτέλεσμα να μη δοθούν κάποια απ’ τα μαθήματα της εξεταστικής.

Μετά τη λήξη της κατάληψης, ο σύλλογος προσπάθησε ώστε να πραγματοποιηθεί η αναπλήρωση των μαθημάτων -όπως έγινε στην υπόλοιπη χώρα- όμως αντιμετώπισε την άρνηση και τον εμπαιγμό.

Έτσι, αποφασίστηκε ο σύλλογος να παραστεί στη γενική συνέλευση του τμήματος και να παραμείνει εκεί μέχρι να παρθεί η λογική και δίκαιη παραπάνω απόφαση.

Ακούστε μια από τους 12 διωκόμενους φοιτητές σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό HXΩ FM της Ιεράπετρας:




Στο παρακάτω link συγκεντρώνονται υπογραφές αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές. Διαδώστε το «Καμία δίωξη, καμία ποινή στους 12 φοτητές»



2 σχόλια:

  1. Ενημερωθείτε λιγάκι πριν γραψετε ότι να 'ναι!!! Παραπληροφόρηση για γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε μας κουκλίτσα μου...ξεστραβώσου λίγο πριν γράψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ