Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Σκάνδαλο μαζικής αντιγραφής στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ!!


Μπροστά στο μεγαλύτερο σκάνδαλο αντιγραφής σε εξετάσεις στη σύγχρονη ιστορία του βρίσκεται το Χάρβαρντ, καθώς ερευνά καταγγελίες ότι περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ' οίκον τελική γραπτή εξέταση ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου.


Από τους 250 φοιτητές που πήραν μέρος στην εξέταση, σχεδόν οι μισοί ενδέχεται να έχουν αντιγράψει.

«Αν οι καταγγελίες αυτές αποδειχτούν βάσιμες, θα πρόκειται για μια απολύτως μη αποδεκτή συμπεριφορά που προδίδει την εμπιστοσύνη πάνω στην οποία βασίζεται η πνευματική έρευνα στο Χάρβαρντ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Ντρου Φοστ.

Οι ισχυρισμοί είδαν το φως της δημοσιότητας την άνοιξη, όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών. Το μάθημα στο οποίο μπορεί να σημειώθηκε η απάτη δεν έχει γίνει γνωστό. Επίσης, οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν επιτρέπουν την δημοσιοποίηση από τις πανεπιστημιακές αρχές των ονομάτων των φοιτητών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού. Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τιμωρία διαγραφής για ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ