Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τι δίδακτρα θα κληθούν να πληρώσουν οι φοιτητές.


Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, μέχρι το τέλος του χρόνου θα ληφθούν αρκετά ακόμη μέτρα. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. 


Ειδικότερα, όσον αφορά τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα μειωθεί το έκτακτο διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων και ιδρυμάτων θα τεθούν επί τάπητος.
Τα μέτρα όμως δεν σταματούν εδώ. Το μόνιμο προσωπικό θα υποστεί μία αύξηση των ωρών διδασκαλίας ενώ απ’ την άλλη, θα μειωθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι φοιτητές θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς θα κληθούν να πληρώνουν δίδακτρα. Πιο συγκεκριμένα, όσοι φοιτητές βρίσκονται σε ΤΕΙ, θα πληρώσουν δίδακτρα του ύψους των 200€ ενώ οι φοιτητές που σπουδάζουν σε ΑΕΙ θα πληρώνουν 300€. Τα ποσά αυτά θα δίδονται ανά ακαδημαϊκό έτος.
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα κληθούν να πληρώσουν 500€ εάν βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο των μεταπτυχιακών τους σπουδών. Το μέτρο αυτό δεν αφορά μόνο συγκεκριμένα τμήματα αλλά όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ