Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

EURO 2012 Α’ Όμιλος: Ρωσία - Τσεχία


Γήπεδο: Stadion Miejski (Βρότσλαβ), Χωρητικότητα: 42771
Προϊστορία: 0-1-0



ΡΩΣΙΑ (13η): Ως ΕΣΣΔ κατέκτησε το πρώτο EURO (1960) που διοργανώθηκε στη Γαλλία, τρεις φορές ήταν φιναλίστ (’64, ’72 και ’88) και άλλες δύο φορές έφτασε στα ημιτελικά (1968, 2008), μία ως ΕΣΣΔ και μία ως Ρωσία. Συνολικά έχει συμμετάσχει στα 10 από τα 14 EURO. Στη φετινή διοργάνωση δίνεται ως το 7ο φαβορί για την κατάκτηση. Στόχος των Ρώσων να καταφέρουν ανάλογη πορεία με το EURO 2008, όπου είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, και προσωπικός στόχος του Άντβοκαατ, ο οποίος θα αποχωρήσει μετά το τέλος της διοργάνωσης για να αναλάβει την PSV.
Μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Αντρέι Αρσάβιν, η απόδοση του οποίου αποτελεί βαρόμετρο για τη Ρωσία. Έδωσε τρία φιλικά προετοιμασίας, όπου ήρθε ισόπαλη με Ουρουγουάη (1-1) και Λιθουανία (0-0), ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρόσφατη νίκη επί της Ιταλίας (01/06) με 3-0! Ακολουθεί ο αγώνας με την Πολωνία (12/06) και θα τελειώσει τον πρώτο γύρο με Ελλάδα (16/06). Είναι αήττητη στα τελευταία 14, με 7 νίκες και 7 ισοπαλίες, ενώ τα 9 από τα 11 τελευταία ήταν no goal.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 2-3-0

Τερματοφύλακες:Ίγκορ Ακινφέεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),Αντόν Σούνιν (Ντινάμο Μόσχας),Βιατσεσλάβ Μαλαφέεβ (Ζενίτ)

Αμυντικοί:Αλεκσάντρ Ανιουκόβ (Ζενίτ),Ρομάν Σαρόνοβ (Ρουμπίν Καζάν),Σεργκέι Ιγκνασέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),Γιούρι Ζιρκόβ (Ανζί),Αλεκσέι Μπερεζούτσκι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),Βλαντίμιρ Γκράνατ (Ντινάμο Μόσχας),Κίριλ Ναμπάμπκιν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Μέσοι:Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ),Ίγκορ Ντενίσοβ (Ζενίτ),Κονσταντίν Ζιριάνοβ (Ζενίτ),Μάρατ Ιζμάιλοβ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας),Ντμίτρι Κομπάροβ (Σπαρτάκ Μόσχας),Αλάν Ντζαγκόεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),Ντενίς Γκλουσακόβ (Λοκομοτίβ Μόσχας),Ίγκορ Σεμσόβ (Ντινάμο Μόσχας)

Επιθετικοί:Αντρέι Αρσάβιν (Ζενίτ),Αλεκσάντρ Κερζακόβ (Ζενίτ),Ρομάν Παβλιουτσένκο (Λοκομοτίβ Μόσχας),Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ντινάμο Μόσχας),Πάβελ Πογκρεμπνιάκ (Φούλαμ)


ΤΣΕΧΙΑ (27η): Από το 1993 και τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας, η Τσεχία έχει δώσει το παρών και στα τέσσερα EURO, ενώ αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή της. Το 1996 έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου έχασε από τη Γερμανία με 1-2, το 2004 αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ελλάδα, ενώ τις άλλες δύο φορές αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο. Ως Τσεχοσλοβακία κατέκτησε το τρόπαιο μία φορά (1976), ενώ άλλες δύο φορές τερμάτισε 3η (1960, 1980). Μαζί με την Κροατία, φέτος δίνεται ως το 8ο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο τελευταίο φιλικό (01/06) δεν ήταν καλή και ηττήθηκε δίκαια από την Ουγγαρία με 1-2, ενώ είχε προηγηθεί η νίκη με το Ισραήλ με 2-1 (26/05). Αστέρια της ομάδας ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Τσεχ, ο αμυντικός Κάντλετς (Λεβερκούζεν), ο μέσος Ροσίτσκι και ο επιθετικός Μπάρος. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από πέντε ματς αήττητη. Επόμενος αγώνας με την Ελλάδα (12/06) και κλείνει με Πολωνία (16/06). Τα τρία τελευταία παιχνίδια της ήταν γκολ-γκολ. Αμφιβολίες να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση ο επιθετικός της Γαλατασαράϊ, Μίλαν Μπάρος, ενώ κανονικά και βασικός θα αγωνιστεί ο μέσος της Άρσεναλ, Ροτσίσκι, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στα δύο φιλικά προετοιμασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 3-1-1

Τερματοφύλακες:Πετρ Τσεχ (Τσέλσι),Γιαν Λαστούβκα (Ντίπρο),Γιαρόσλαβ Ντρόμπνι (Αμβούργο)

Αμυντικοί:Τέο Γκέμπρε Σελάσιε (Σλόβαν Λιμπέρετς),Μίχαλ Κάντλετς (Λεβερκούζεν),Μάρεκ Σούχι (Σπαρτάκ Μόσχας),Ρόμαν Χούμπνικ (Χέρτα),Τόμας Σίβοκ (Μπεσικτάς),Ντάβιντ Λιμπέρσκι (Βικτόρια Πλζεν),Φραντίσεκ Ραϊτόραλ (Βικτόρια Πλζεν)

Μέσοι:Τόμας Ροζίτσκι (Άρσεναλ) 31,Μίλαν Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν),Γιαρόσλαβ Πλάζιλ (Μπορντό),Τόμας Χούμπσμαν (Σαχτιόρ),Ντάνιελ Κόλαρ (Βικτόρια Πλζεν),Πετρ Γιράτσεκ (Βόλφσμπουργκ),Βλαντίμιρ Νταρίντα (Βικτόρια Πλζεν)

Επιθετικοί:Τόμας Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας),Γιαν Ρέζεκ (Ανόρθωση),Μίλαν Μπάρος (Γαλατάσαράι),Τόμας Πέχαρτ (Νυρεμβέργη),Ντάβιντ Λαφάτα (Γιαμπλόνετς)

Προγνωστικά Euro 2012: Η Ρωσία έδειξε πιο έτοιμη στα φιλικά και θέλει να επαναλάβει την πορεία στην προηγούμενη διοργάνωση. Δε δίνεται άδικα φαβορί του Α’ ομίλου. Άσος στο 2.20.

http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ