Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Preview Europa League Σπορτινγκ Λισ. - Αθλετικ Μπιλμπαο: Ιβηρική μάχη


Preview Europa League Σπορτινγκ Λισ. - Αθλετικ Μπιλμπαο: Ιβηρική μάχη
Προϊστορία: 1-0-1


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Για να φτάσει στα ημιτελικά χρειάστηκε να αποκλείσει τη Μέταλιστ Χάρκιβ, νικώντας 2-1 εντός έδρας και αποσπώντας ισοπαλία (1-1) στην Ουκρανία. Τελευταία φορά που συμμετείχε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ ήταν την περίοδο 2004/05, όταν και είχε πάρει την πρόκριση κόντρα στην Άλκμααρ, χάνοντας όμως στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κρατάει εντός έδρας αήττητο 11 αγώνων στην Ευρώπη, ενώ φέτος στο Γιουρόπα έχει 7/7 νίκες εντός. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι της Λισαβόνας απέναντι στη Μπενφίκα, με πέναλτι του φαν Βολφσβίνκελ στο 18’.
Ανέβηκε έτσι στην 4η θέση, που είναι και ο βασικός της στόχος, γιατί με 8 βαθμούς πίσω από τη Μπράγκα και 4 αγωνιστικές πριν το τέλος δύσκολα να προλάβει τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τον τελικό του Λιγκ Καπ το Σάββατο, δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις εδώ και 10 ημέρες, έχοντας έτσι αρκετό χρόνο ξεκούρασης και προετοιμασίας για το σημερινό ημιτελικό. Ο μέσος Ελίας (22 συμμ./2 γκ.) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στην αρχή της σεζόν με την Ατλέτικο. Εκτός ο αμυντικός Ροντρίγκες και οι μέσοι Ριναούδο (10 συμμ.) και Γιεφρέν (8 συμμ./3 γκ.).


Εντός (Europa League): 7-0-0
Γκολ: 12-3
Τελευταία 5: 4-1-0


Δείτε περισσότερα προγνωστικά για το πάμε στοίχημα στο www.betcatalog.gr



ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Με τις προκρίσεις που πέτυχε στους 16 με τη Μάντσεστερ και στα προημιτελικά με τη Σάλκε, η Μπιλμπάο δίνεται πλέον ως το φαβορί της κατάκτησης του Γιουρόπα Λιγκ. Συμμετείχε για τελευταία φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης την περίοδο 1997/76, παίρνοντας το εισιτήριο για τον διπλό τελικό απέναντι στη Γιουβέντους, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να πάρει τον τίτλο, χάνοντας 0-1 στο Τορίνο και επικρατώντας με 2-1 στο Μπιλμπάο. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο Γιουρόπα Λιγκ φέτος, έχοντας πετύχει 24 γκολ σε 12 αγώνες. Στο πρωτάθλημα είναι 7η και αήττητη στα τρία τελευταία. Δεν ανησυχεί για την ευρωπαϊκή έξοδο, αφού την έχει εξασφαλίσει μέσω της συμμετοχής στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Θεωρητικά πάντως, προλαβαίνει ακόμα και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μάλαγα (4η) να απέχει 6 βαθμούς και με 5 αγωνιστικές να υπολείπονται για το τέλος. Στις δύο τελευταίες εξόδους της στην Ευρώπη έχει πετύχει «ιστορικές» νίκες απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-2) και Σάλκε (4-2), ενώ τα 5 από τα 6 εκτός ήταν γκολ-γκολ. Ο μέσος Χάβι Μαρτίνεθ είναι τιμωρημένος. Εκτός οι μέσοι Ιγκόρ Μαρτίνεθ (2 συμμ.) και Κάρλος Γουρπέγι (7 συμμ.). Αμφίβολος ο εξαιρετικός εξτρέμ Μουνιαΐν (31 συμμ./2 γκ./3 ασίστ).


Εκτός (Europa League): 4-0-2
Γκολ: 13-11
Τελευταία 5: 2-2-1


Πρόταση: Σφιχτή η Σπόρτινγκ στα εντός, τόσο σε Ευρώπη  όσο και στο πρωτάθλημα (έχει δεχτεί 2 γκολ σε 6 ευρωπαϊκά, 3 στα 10 τελευταία πρωταθλήματος), αλλά δε θα μπορέσει να κρατήσει το ίδιο εύκολα τη Μπιλμπάο μακριά από τα καρέ της. Για να έχει τύχη να συνεχίσει θα πρέπει να ρισκάρει και να σκοράρει και η ίδια, όπως έχει κάνει και στα 11 τελευταία ευρωπαϊκά της εντός. Επιλογή μας το γκολ-γκολ, που πληρώνει στο 1.70

http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ