Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Καλά, δεν έχουν τσίπα κάποιοι βουλευτές;


Το χούι βγαίνει τελευταίο, έλεγε η γιαγιά μου. Δεν έχουν καμμία τσίπα; Στους εθνοπατέρες αναφέρομαι και το πάρτι των ρουσφετολογικών ν-τροπολογιών, που έχουν στήσει λίγα 24ωρα πριν τη διάλυση της Βουλής. Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες και τα ψηφουλάκια, έστειλαν για μια φορά ακόμη το μήνυμα πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι. 

Πάνω από 100 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800 σελίδες, πέρασαν ή επιχειρήθηκε να περάσουν σε άσχετα νομοσχέδια, αποκαλύπτοντας σε όλο του το μεγαλείο το σαθρό πολιτικό σύστημα. Ιδού ένα απάνθισμα:

*Ο Βορίδης, νεο-απόκτημα της γαλάζιας παράταξης, αποδείχθηκε πρωταθλητής. Στις προσλήψεις των ΕΛΤΑ του τράβηξε το αυτί η Συγγρού και τις πήρε πίσω. Σε όλες τις άλλες, όμως, με πιο πρόφατη εκείνη που αφορούσε το επάγγελμα των φορτηγατζήδων, το οποίο επιχείρησε να το κρατήσει κλειστό μέχρι το 2020, η ΝΔ έκανε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δεν άκουσε τίποτε… Το πήραν μυρουδιά οι άλλοι και αναγκάστηκε να πάρει κάποιες πίσω.

*Ο βουλευτής- ηθοποιός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βούρος, μπορεί να μην είχε κάποια ιδιαίτερη επίδοση κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, έσπευσε, όμως, να ζητήσει να μην πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ τα θέατρα και οι κινηματογράφοι δυναμικότητας 200 θέσεων…

*Οι βουλευτές, Μουσουρούλης και Κασαπίδης από τη ΝΔ και η Σούλα Μερεντίνη από το ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία για να παραχωρούνται ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Αγροτικής Τράπεζας για χρήση με χαμηλό τίμημα, κλείνοντας το μάτι στον αγροτικό πληθυσμό. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Αμανατίδου Πασχαλίδου ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής των άτοκων δανείων σε κτηνοτρόφους.

* Οι Παπαδόπουλος και Ταλιαδούρος (ΝΔ) και Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ) ζήτησαν να τακτοποιείται το επιστημονικό προσωπικό του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που έχει καταργηθεί σαν οργανισμός, σε θέσεις σχολικών συμβούλων. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) ζήτησε να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι και οι πρώην πρόεδροι, διατελέσατες διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
* Ο Νάσος Αλευράς (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε να εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από το ενιαίο μισθολόγιο.

*Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Φαρμάκη εξέφρασε τη στήριξη της στα μικρά καζίνα. Ζήτησε τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ στα επαρχιακά καζίνα και να αυξηθεί η τιμή από τα 6 στα 12 ευρώ στα μεγάλα…

*Οι Βρεττός και Ασπραδάκης από το ΠΑΣΟΚ και ο Καντερές από τη ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για τη διευθέτηση ενός αγροτεμαχίου στη Νέα Μάκρη προς όφελος του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού.

*Και, βεβαίως, το αίσχος κορυφώθηκε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να περνάνε νύχτα την Ν-τροπολογία των ν-τροπολογιών με την οποία αποδεσμεύονται  τα κονδύλια της τελευταίας δόσης του 2011 και των δύο πρώτων του 2012 που αφορούν τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Το επιχείρημα που επικαλέστηκαν ήταν ότι τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα για την ομαλή διενέργεια των εκλογών. Η ουσία είναι, όμως, ότι με την τροπολογία απαγοτεύονται οι κατασχέσεις καθότι έχουν γεμίσει φέσια στην αγορά.

Πάνε καλά οι άνθρωποι; Εχουν καταλάβει τι γίνεται στην κοινωνία και στη χώρα; Είναι δυνατόν ακόμη και αυτή τη στιγμή να κυνηγάνε το μικρό που εξυπηρετεί προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες και να αδιαφορούν για το μεγάλο που είναι η σωτηρία της χώρας; Οταν δίνουν μάχη για τα ρουσφέτια που απευθύνονται σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες και γυρνούν την πλάτη στον εξορθολογισμό και στο συμμάζεμα αυτού του άρρωστου κράτους, δεν αντιλαμβάνονται ότι καταδικάζουν απροκάληπτα τους αδύναμους που πληρώνουν το μάρμαρο; Αυτούς τιμωρούν πάντα. Το ρουσφετολογικό αλαλούμ, γίνεται άγριο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις. Και όλα αυτά τα απίθανα συμβαίνουν μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δοξάστε τους!


Της Χριστίνας Κοραή απο το www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ