Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Μαθήματα ανθρωπισμού από έναν 8χρονο!


Άφωνη άφησε δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων, ένας οκτάχρονος μαθητής, όταν τυχαία, ανακάλυψε το «μυστικό» του πριν λίγες μέρες.
Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του.

Ο φίλος του οκτάχρονου, ανέφερε η δασκάλα του με την παράκληση να τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια, είχε πατέρα άνεργο και φαίνεται ότι μια μέρα, είπε στον οκτάχρονο φίλο του, πως σε λίγες μέρες, του είπε η μάμα του, δεν θα είχε υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο και ήταν στεναχωρημένη.

Ο οκτάχρονος, όπως είπε στη δασκάλα του, χωρίς να πει στη μητέρα του το γιατί, της ζήτησε να του κόβει το σάντουιτς στη μέση, για να… μπορεί να το τρώει πιο εύκολα.

Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και βδομάδες, κάθε μέρα ο οκτάχρονος έδινε το μισό του σάντουιτς στο φίλο του. Κάθονταν στο παγκάκι στην πίσω μεριά του σχολικού γηπέδου το διάλειμμα, μοίραζαν το σάντουιτς και έτρωγαν μαζί.

Μια μέρα η δασκάλα τους, το πρόσεξε και τις επόμενες δυο μέρες τα παρακολούθησε. Την τρίτη μέρα, την περασμένη Δευτέρα, δεν κρατήθηκε. Τους πλησίασε και απλά τους έσφιξε στην αγκαλιά της.

Η δασκάλα κράτησε το μυστικό των δύο οκτάχρονων και όπως είπε, νιώθει μεγάλη χαρά που έχει στην τάξη της ένα τέτοιο μαθητή.

πηγή:pamepreveza.gr

1 σχόλιο:

  1. Το παραπάνω άρθρο ας γίνει κίνητρο να βοηθάμε τους συνανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη (βασικός κανόνας δεν δίνουμε ποτέ σε τσιγγάνους).
    Αυτό ισχύει και στην περίπτωση όταν προβούμε σε φιλανθρωπία...ΠΑΝΤΑ θα μας επιστραφεί σε δεκαπλάσιο βαθμό, όχι πάντα σε χρήματα αλλά σε κάτι πιο χρήσιμο που θα συνεισφέρει στην ζωή μας.

    Τα προαναφερθείσα προσωπικά μου έχουν αποδειχθεί από την δική μου εμπειρία σχετικά με τις φιλανθρωπίες που είχα προβεί...Και θεωρώ ηθική υποχρέωση να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία μου μαζί σας.

    Όσοι από εσάς δεν πιστεύετε τα λεγόμενα μου...Σας παροτρύνω και σας προκαλώ συνάμα να πειραματιστείτε για μία φορά να προβείτε σε μια μικρή φιλανθρωπία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ