Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Κόμματος Πειρατών Ελλάδας


Το Κόμμα Πειρατών (αγγλικά: Pirate Party) είναι ένα πολιτικό κόμμα, κύριος στόχος του οποίου είναι η αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης έχει εκφράσει διάφορες θέσεις, κατά της εμπορικής πατέντας και σχετικά με τα δικαιώματα των χρηστών στο Διαδίκτυο.











Το πρώτο Κόμμα Πειρατών ιδρύθηκε στη Σουηδία, τον Ιανουάριο του 2006. Ηγέτης του Σουηδικού Κόμματος Πειρατών είναι ο Ρίκαρντ Φάλβινκε. Το 2006 πήρε μέρος στις Γενικές εκλογές στη Σουηδία συγκεντρώνοντας ποσοστό 0,63% (το τρίτο μεγαλύτερο για κόμματα εκτός του κοινοβουλίου). Στις 31 Μαΐου του 2006, η Αστυνομία της Σουηδίας έκανε έφοδο στο μέρος όπου στεγαζόταν το Pirate Bay, προκαλώντας την διακοπή της σελίδας για 3 μέρες. Η κίνηση αυτή έκανε την δημοφιλία του κόμματος να αυξηθεί δραματικά. Τον Ιούλιο του 2006 το κόμμα διοργάνωσε διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ.
Το Φεβρουάριο του 2009 ξεκίνησε η δίκη της ιστοσελίδας Pirate Bay, για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι πρωτόδικες ποινές που επιβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες του site ήταν ένας χρόνος φυλάκιση και 30 εκατομμύρια Σουηδικές Κορόνες (2,7 εκ.Ευρώ). Μετά την δημοσιοποίηση των ποινών, τον Απρίλιο του ίδιου έτους, τα μέλη του κόμματος τριπλασιάστηκαν σε μία εβδομάδα.Το Κόμμα των Πειρατών έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές του 2009, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,1%, εκλέγοντας έναν Ευρωβουλευτή.
To «Κόμμα των Πειρατών» συγκέντρωσε 8.9% στις τοπικές εκλογές της «πόλης-κράτους» του Βερολίνου στις 18 Σεπτεμβρίου 201.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ