Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η σεξουαλική σου ζωή "περνά" από το ψυγείο (και ανεβάζει τη λίμπιντο στα ύψη)


Ποιος δεν αναζητά τον ευκολότερο και ανέξοδο τρόπο να γίνει καλύτερος εραστής; Η λύση για μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι πολύ κοντά από όσο νομίζεις. Για την ακρίβεια στο ψυγείο σου.
Λένε πως ένα ρομαντικό γεύμα με κρέας, κόκκινο κρασί και επιδόρπιο με μέλι και καρύδια μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλικότητα μας, αν και η μόνη βέβαιη εξήγηση -από επιστημονικής άποψης- είναι η βελτίωση της διάθεσης.
Παρόλα αυτά η σωστή διατροφή σε καθημερινή βάση παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων, ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικότητας... Πώς όμως;
Βιταμίνες - Σεξουαλικότητα= 1-1
Βάλε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνη B, C, μαγνήσιο και σελίνιο. Οι βιταμίνες Β διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών που συμμετέχουν στη σεξουαλική διέγερση, ενώ η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο, συντελούν στην προστασία των νευροδιαβιβαστών από βλάβες αλλά και στη λειτουργία των μηχανισμών επιδιόρθωσής τους.
Οι νευροδιαβιβαστές αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, οπότε οι πρωτεϊνούχες τροφές παρέχουν τα απαραίτητα δομικά συστατικά για την παραγωγή τους.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το σελήνιο αλλά και τα αμινοξέα των πρωτεϊνών αποτελούν βασικά συστατικά για μια υγιή σεξουαλική ζωή.
 
Τι να φας:
Βιταμίνη Β1: φακές,  χοιρινό κρέας, καρύδια, φασόλια, αρακάς, μαύρο ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι.
Βιταμίνη Β3: ξιφίας, παντζάρι, μαγιά μπίρας, φιστίκια, σολομός, τόνος, χοιρινό
Βιταμίνη Β6: μπανάνες, καρότα, αβοκάντο, αυγά, φιστίκια, γαρίδες, τόνος
Βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, πράσινα λαχανικά
Φυλικό οξύ: πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, φιστίκια, τυρί, τόνος, σολομός
Β-καροτένιο: κίτρινα και κόκκινα λαχανικά, φρούτα
Μαγνήσιο: ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, κακάο, ξηροί καρποί, καλαμπόκι, σπανάκι
Σελήνιο: μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως
Ήξερες ότι...
Οι τροφές που αδυνατίζουν είναι και τροφές καλές για την ερωτική μας διάθεση. Ειδικά στους άντρες η μείωση του λίπους αυξάνει τα ποσοστά της τεστοστερόνης. Συνεπώς, ο,τιδήποτε είναι καλό για την καρδιά κάνει καλό και στην αντρική λίμπιντο. Από την άλλη πλευρά, πολύ λίγο λίπος στο σώμα, είναι επίσης κακό. Πρέπει να παράγουμε λίπος για να παράγουμε ορμόνες. Η χοληστερόλη μεταβολίζεται στο συκώτι και έτσι παράγονται αντίστοιχα τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη, ορμόνες που χρειάζονται και τα δυο φύλα για μια καλή ερωτική ζωή. Έτσι το ελαιόλαδο, ο σολομός και οι ξηροί καρποί είναι πολύ καλές πηγές για τα "καλά" μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.
 
Και μη ξεχνάμε πώς για μια υγιή σεξουαλική ζωή- εκτός από τη διατροφή- παίζει ρόλο και η ψυχολογία μας, αλλά και η υιοθέτηση ιδανικού βάρους. Πάρε μαθήματα αισιοδοξίας και διατήρησε τασωστά επίπεδα του βάρους σου. Δε θα βγεις χαμένος!

1 σχόλιο:

  1. Η σεξουαλική σου ζωή "περνά" από το ψυγείο (και ανεβάζει τη λίμπιντο στα ύψη) και όχι μόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ