Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα τα tablets pc και τα smart phones από τους ανθρώπους πάνω στη Γη


Ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων και των υπολοίπων, συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, φορητών συσκευών...
αναμένεται μέσα στο 2012 να ξεπεράσει τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν πάνω στη Γη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής εταιρίας τεχνολογίας Cisco, ο αριθμός των φορητών συσκευών που συνδέονται στο ίντερνετ, το 2012, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6.951.658.000, τον αριθμό δηλαδή των ανθρώπων στη Γη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους υπολογισμούς της εταιρείας, έως το 2012 οι συσκευές αυτές αναμένεται να φθάσουν τα 10 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό του ανθρώπινου πληθυσμού που εκτιμάται ότι τότε θα φθάνουν τα 7,3 δισεκατομμύρια .

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Cisco, σε διαρκή άνοδο βρίσκεται και ο όγκος των δεδομένων που ανταλάσσονται στο διαδίκτυο μέσω των φορητών συσκευών, κάτι το οποίο θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που στο μέλλον θα δυσκολευτούν να τα βγάλουν πέρα με τη ζήτηση.

Σήμερα, το μέσο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο χρησιμοποιεί 150 megabytes δεδομένων κάθε μήνα, ποσότητα που αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,6 gigabytes μηνιαίως έως το 2016. Το έτος εκείνο αναμένεται ότι το 60% των χρηστών κινητής, δηλαδή γύρω στα 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, θα ανήκουν πλέον στο «Κλαμπ των Gigabytes», καθώς ο κάθε χρήστης θα διακινεί στο κινητό του πάνω από 1 gigabyte δεδομένων τον μήνα.

Το ίδιο έτος, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα διακινούν ποσότητα πληροφοριών ισοδύναμη με 33 δισεκατομμύρια DVD, σύμφωνα με το BBC.

Μεταξύ 2011 και 2016 η κίνηση διαδικτυακών δεδομένων μέσω κινητών και φορητών συσκευών θα αυξηθεί κατά 18 φορές, και αναμένεται να είναι τριπλάσια σε σχέση με τη διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο από σταθερά μέσα επικοινωνίας.

Η αυξητική τάση οφείλεται εν μέρει και στην «επέλαση» των υπολογιστών-ταμπλετών, που είναι ακόμα πιο «αχόρταγα» με την κατανάλωση δεδομένων, σε σχέση με τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τη Cisco, η χρήση ταμπλετών γνώρισε «έκρηξη» το 2011, με τριπλασιασμό των συσκευών στα 34 εκ., κάθε μία από τις οποίες «γεννάει» υπερτριπλάσια κίνηση δεδομένων μέσω του διαδικτύου σε σχέση με ένα «έξυπνο» κινητό.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Cisco, τα κινητά με λειτουργικό Android καταναλώνουν το ίδιο, αν όχι περισσότερο, εύρος ζώνης και όγκο δεδομένων σε σχέση με τα iPhone της Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ