Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα (pics)


Εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα που μας θυμίζουν πως η φύση έχει τη δική της μαγεία... Αρκεί να κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά...
Φωτεινό κύμα (Bioluminescent Red tide)

Όταν οι συνθήκες είναι σωστές, το φυτοπλαγκτόν του ωκεανού πολλαπλασιάζεται με ταχείς ρυθμούς βγαίνοντας στην επιφάνεια. Και όσο το θέαμα το πρωί θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι άσχημο, τη νύχτα μεταμορφώνεται... γιατί το πλαγκτόν γίνεται φωτεινά μπλε κύματα στο βάθος της θάλασσας...
Νεροδίνες (Waterspout)

Οι νεροδίνες είναι στρόβιλοι από νερό. Σχηματίζονται όταν ισχυροί άνεμοι ή ανεμοστρόβιλοι σηκώνουν μεγάλες ποσότητες ύδατος από μια έκταση νερού προς τον ουρανό.

Φωσφορίζοντα μανιτάρια (Foxfire)
Mπορεί κανείς να τα βρει σε διάφορα σημεία του πλανήτη και εμφανίζονται σε κορμούς δέντρων που βρέχονται και που το κλίμα είναι ιδιαιτέρως υγρό και ζεστό, όπως στους τροπικούς. Το συγκεκριμένο μανιτάρι βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Ribeira.
Διπλό ουράνιο τόξο (Double rainbow)
Είναι ουσιαστικά το φαινόμενο του ουράνιου τόξου, επί δύο... όταν ο ήλιος πέφτει σε σταγόνες νερού και αντανακλάται δύο φορές. Συνήθως αυτό εμφανίζεται όταν ακόμη υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό.
Ριγέ παγόβουνα (Striped iceberg)
Κάποιες φορές στα παγόβουνα δημιουργούνται ρωγμές οι οποίες γεμίζουν νερό πλούσιο σε φύκια, εξ ου και το χρώμα. Οι καφέ, κίτρινες, ακόμη και οι μαύρες ρίγες δημιουργούνται από ιζήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ