Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Super League: Σε κίνδυνο το αήττητο του Παναθηναϊκού.

Super League: Σε κίνδυνο το αήττητο του Παναθηναϊκού.
Το ντέρμπι του Αρη με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ξεχωρίζει από το κυρίως πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα. Το αήττητο σερί των «πράσινων» θα δοκιμαστεί σε μια σκληρή έδρα, ενώ επικίνδυνη έξοδο έχει και ο ΠΑΟΚ που μετά τα πανηγύρια στο Τότεναμ πάει στα Γιάννινα για να μη μείνει κι άλλο πίσω στο πρωτάθλημα.



15:00 ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ



Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού εκτός έδρας. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ένωση έχει βρεθεί στην 3η θέση, απέχοντας δύο πόντους από τον Ολυμπιακό που νίκησε το Σάββατο, ενώ έχει έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, έχοντας όμως και δύο ματς περισσότερα από τους «πράσινους».


Αγωνιστικά η ομάδα έχει δείξει βελτίωση μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, συμπληρώνοντας τρεις σερί νίκες και τώρα αν πάρει το τρίποντο θα βρεθεί στην κορυφή, έστω και προσωρινά, αν τελικά νικήσουν οι «πράσινοι» αργότερα. Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν να κάνουν με τα οικονομικά θέματα, αν και οι Αδαμίδης, Νοτιάς έδωσαν εγγυήσεις στον Κωστένογλου ότι σε λίγες μέρες θα γίνουν πληρωμές.


Εκτός μάχης έχουν τεθεί ο φορ Λυμπερόπουλος και ο μέσος Βάργκας, ενώ λείπει εδώ και καιρό ο επιθετικός Γκούντιονσεν.


Η Κέρκυρα έπαιξε φουλ άμυνα μέσα στην Τούμπα, όμως κατάφερε τελικά να πάρει αυτό που ήθελε, αποσπώντας λευκή ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ. Ο Χάβι Γκάρθια από τη στιγμή που ήρθε στους Φαίακες φαίνεται να κάνει καλή δουλειά, αν και η ομάδα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη βελτίωση αν θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστική απέναντι στους «ισχυρούς».


Δεν υπολογίζεται ο μέσος Μετίν, που αποτελεί και τη σημαντικότερη απουσία για τους νησιώτες.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΕΚ αν αγωνιστεί όπως και στα πρόσφατα ματς δεν θα έχει πρόβλημα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κέρκυρας. Οι Φαίακες θα κατέβουν να παίξουν ταμπούρι, όπως έκαναν και στην Τούμπα, όμως δεν γίνεται να τη γλιτώνουν συνέχεια. Εξάλλου η Ένωση όταν συνάντησε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού πριν λίγες μέρες κόντρα στον Λεβαδειακό, βρήκε τρόπους να φτάσει στο τρίποντο και το ίδιο θα κάνει και τώρα.



15:00 ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ


Η Δόξα προέρχεται από τη βαριά ήττα με 6-0 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», σε ένα ματς που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των αντιπάλων και δεν έδειξε για ακόμα μία φορά τίποτα επιθετικά. Η ανετοιμότητα των Δραμινών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, όμως όσο δεν έρχονται αποτελέσματα βαραίνει το κλίμα και για τον προπονητή, Απόστολο Χαραλαμπίδη, ο οποίος πολύ σύντομα θα φτάσει να παίζει... το κεφάλι του.


Χωρίς σοβαρά προβλήματα η Δόξα, αφού λείπει μόνο ο βασικός αμυντικός Ψυχογιός και ο εφεδρικός μέσος Κάσιο, ενώ επιστρέφουν σε σχέση με το ματς στο «Καραϊσκάκης», ο αμυντικός Λεάντρο και ο μέσος Βάντερσον.


Η Ξάνθη έφτασε σε μια σπουδαία νίκη, καθώς επιβλήθηκε με 3-0 του Ατρόμητου στα Πηγάδια. Η εμφάνιση και το αποτέλεσμα έφεραν πολλά χαμόγελα στους Ακρίτες που συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές νίκες και έτσι πάνε στη Θεσσαλονίκη με άριστη ψυχολογία. Χωρίς απουσίες η Ξάνθη, που υπολογίζει κανονικά στον μέσο Ντίκα και τον έτερο μέσο Μαρσελίνιο.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Δόξα από νωρίς φαίνεται πως θα είναι το πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί, εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά στην ομάδα, πράγμα που δεν μοιάζει και πολύ πιθανό. Ειδικά στην επίθεση οι Δραμινοί είναι απογοητευτικοί και δεν υπάρχει ο παίκτης που θα κάνει γκολ την ευκαιρία. Η Ξάνθη διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και έρχεται από τρεις σερί νίκες. Αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι επίσης το γεγονός ότι δεν παίζουν στη φυσική τους έδρα, αλλά στο «Καυτανζόγλειο».




17:15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


Ο Λεβαδειακός έφτασε στην πρώτη φετινή του νίκη, επικρατώντας με 1-0 της Δόξας, πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς έχασε και πέναλτι. Αυτό ήταν ένα ματς από τα λεγόμενα «must win» για τους Βοιωτούς και από τη στιγμή που το πήραν είναι όλα μέλι-γάλα και οι παίκτες γέμισαν με αυτοπεποίθηση.


Από τους γηπεδούχους θα λείψει και πάλι ο επιθετικός Ναπολεόνι, αλλά και ο αμυντικός Κοτίτσας, όμως κανονικά είναι στην αποστολή ο Πόποβιτς.


Ο Πανιώνιος έδειξε μετά από καιρό αρκετά καλά στοιχεία και επιβλήθηκε με 2-1 του Άρη εντός έδρας, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από έξι αναμετρήσεις. Επίσης αυτό ήταν και το πρώτο τρίποντο που κατέκτησε στη Νέα Σμύρνη φέτος. Όπως φαίνεται η αλλαγή προπονητή έκανε καλό στους «κυανέρυθρους», που τώρα έχουν άλλον ένα λόγο να χαίρονται, καθώς η διοίκηση άρχισε τις πληρωμές και ήδη μοίρασε 300.000 ευρώ.


Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο τερματοφύλακας Ελευθερόπουλος, όμως θα λείψει σίγουρα ο αμυντικός Όμο και ο μέσος Ρόκας.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Λεβαδειακός παλεύει σε όλα του τα παιχνίδια και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Ο Πανιώνιος δεν έχει πείσει με τη μέχρι τώρα παρουσία του και μπορεί να προέρχεται από νίκη, αλλά αυτό δεν αρκεί για να βάλει κάποιος λεφτά πάνω του. Το μόνο που κάνει το ματς... ελκυστικό στοιχηματικά, είναι ότι η θεωρητικά καλύτερη ομάδα του ζευγαριού, δίνεται ως αουτσάιντερ...



17:15 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΣ γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα του, χάνοντας με 2-1 από τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Παράλληλα οι Γιαννιώτες έχουν μείνει χωρίς τρίποντο για τέταρτο σερί παιχνίδι και αυτά τα αποτελέσματα έχουν βαρύνει το κλίμα και έχουν ρίξει την ψυχολογία των παικτών στο ναδίρ.


Η αναζήτηση του νέου προπονητή συνεχίζεται και μέχρι να βρεθεί αυτός (του Λεμονή ναυάγησε και επικρατέστερος θεωρείται πλέον ο Αγγελος Αναστασιάδης) συνεχίζει ο Χριστόπουλος. Ο υπηρεσιακός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Μπακαγιόκο, Τζάνη, Οικονόμου και Γεωργίου, ενώ θα λείψουν οι Πατσατζόγλου, Ανδράλας και Ταμπάσης.


Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από την μεγαλειώδη νίκη με 2-1 επί της Τότεναμ μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η επιτυχία έγινε ακόμα πιο σημαντική αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι από το 38' ο «δικέφαλος» έπαιζε με 10 λόγω άδικης αποβολής του Σταφυλίδη.


Παρά την εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, τα πράγματα δεν κυλάνε το ίδιο και στο πρωτάθλημα, όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν μείνει στο 0-0 με την Κέρκυρα, ενώ στα επτά τελευταία παιχνίδια τους έχουν σημειώσει μόλις μία νίκη. Ο Μπόλονι ακόμα δεν κινδυνεύει, έχοντας να δείξει το έργο που έχει κάνει στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αν δεν αλλάξει η εικόνα και στη Σούπερ Λίγκα, όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.


Μέσα σε όλα τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί και το νέο του Χαλκιά, αφού ο έμπειρος τερματοφύλακας θα απουσιάσει. Εκτός έχουν μείνει επίσης οι αμυντικοί Κοντρέρας, Λίνο και Λεονάρντο, και οι μέσοι Βιεϊρίνια και Τσουκαλάς.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα Γιάννινα εδώ και καιρό ψάχνονται και δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν άλλαξε κάτι ακόμα ούτε η απομάκρυνση του Ντεμόλ από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ εμφανίζει δύο πρόσωπα φέτος. Το εξαιρετικό της Ευρώπης, όπου είναι αήττητος και έχει ήδη προκριθεί στους «32» και το... άθλιο της Ελλάδας που τον έχει φέρει ήδη πολύ πίσω από τις πρώτες θέσεις. Τώρα η ψυχολογία μπορεί να βοηθήσει τον «δικέφαλο για να επιστρέψει στις επιτυχίες και σίγουρα σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα βρίσκαμε το «Διπλό» τόσο ψηλά...


www.betcatalog.gr - Προγνωστικά για το στοίχημα



19:30 ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ο Άρης δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, αφού μετά τη νίκη του επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Η εμφάνιση των «κίτρινων» ήταν κακή και εκνεύρισε τον νέο τεχνικό, Μίχαλ Πρόμπιερζ, που ζητάει από τους παίκτες του να καταλάβουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται. Για το σημερινό ματς πάντως δεν χάνει την αισιοδοξία του και όπως τονίζει θα το αντιμετωπίσει χωρίς φόβο.


Εκτός θα μείνουν οι Σηφάκης, Γιακούποβιτς, Γκαρσία, Κατίδης και Βράνιες, όμως μόνο ο πρώτος από αυτούς λογίζεται ως βασικός. Σημαντικές οι επιστροφές των μέσων Ούμπιντες και Καπετάνου και του δεξιού μπακ-χαφ, Νέτο.


Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ακόμα μία καλή εμφάνιση και επικράτησε άνετα με 3-1 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, έστω και αν δεν ήταν τόσο καλός όσο άλλες φορές. Οι «πράσινοι» ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, ενώ σε ακόμα μία αναμέτρηση έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο δημιουργικό κομμάτι και έκαναν συνεχώς ευκαιρίες.


Το τρίποντο αυτό, σε συνδυασμό με την γκέλα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, έφερε το «τριφύλλι» στην κορυφή, με πέντε πόντους περισσότερους από τους Πειραιώτες, που τώρα έχουν περάσει πάλι πρώτοι, όμως έχουν παίξει δύο ματς περισσότερα! Ο τεχνικός, Ζεσουάλδο Φερέιρα, είναι ικανοποιημένος με την πρόοδο των παικτών του και με την εικόνα που παρουσιάζουν και τώρα θέλει μέχρι και τα Χριστούγεννα να κάνουν το απόλυτο στις νίκες. Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε διοικητικά στο θέμα του πρίγκιπα.


Εκτός έχουν μείνει ο μέσος Καραγκούνης και ο επιθετικός Τοτσέ, όμως στην αποστολή για πρώτη φορά μετά το ματς με τον Ατρόμητο θα είναι ο Ρούντολφ. Μακροχρόνια τραυματίες είναι οι μέσοι Νίνης και Χριστοδουλόπουλος, ενώ «ξένο σώμα» θεωρείται ο δεξιός μπακ Σεϊταρίδης.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα σημαντικό «κρας τεστ» για τον Παναθηναϊκό, ίσως σημαντικότερο και από τα μεγάλα ντέρμπι που έχει δώσει. Και αυτό γιατί αν περάσει νικηφόρα και από τη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο θα πάρει τρεις υπερπολύτιμους πόντους, αλλά θα κόψει και τα... πόδια των υπόλοιπων μνηστήρων για τον τίτλο. Πάντως όσο και αν η εικόνα του Άρη είναι τέτοια που δεν πείθει για πολλά πολλά, αναμένεται να κάνει τη ζωή του Παναθηναϊκού δύσκολη.



http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ