Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο Δήμος Ρεθύμνου

Πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο Δήμος ΡεθύμνουΈνα καινούριο απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης και 92 μπλε κάδους 1.100 λίτρων παρέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο δήμο Ρεθύμνης, ως επιβράβευση για την εξαιρετική δουλειά που παρουσιάζει ο δήμος στον Τομέα της Ανακύκλωσης.


Τα υψηλά και συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανακύκλωσης ετησίως, κατατάσσουν το δήμο Ρεθύμνου στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο ενεργούς δήμους της χώρας στο συγκεκριμένο τομέα.

Με τη δωρεά αυτή, που ενισχύει το μηχανολογικό εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου, εμπλουτίζεται και επεκτείνεται το έργο ανακύκλωσης και σε άλλες περιοχές του νέου διευρυμένου καλλικρατικού δήμου Ρεθύμνης και ειδικότερα: στη Δημοτική Ενότητα του δήμου Λαππαίων (παραλία και οικισμό Επισκοπής) και στις περιοχές της Αργυρούπολης, την Αρχοντική, την Κούφη και την Καρωτή.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα της Ανακύκλωσης, με την εγκατάσταση των ειδικών μπλε κάδων και την καθημερινή αποκομιδή θα επεκταθεί και σε όλα τα χωριά του Βρύσινα.

Με βάση το δεδομένο αυτό, υπάρχει κι ένα σημαντικό ποσοστό αύξησης στον τομέα της ανακύκλωσης, της τάξεως του 7% σε σύγκριση με τα περυσινά στοιχεία. Σύμφωνα με το δήμο, αναμένεται, μέχρι τη λήξη της φετινής χρονιάς, ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που θα συγκεντρώσει η πόλη του Ρεθύμνου να ανέλθει στους 4.500 τόνους.

Το Ρέθυμνο και τα Χανιά είναι οι μοναδικές πόλεις πανελληνίως που κάνουν διαχωρισμό των γυάλινων από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, διαδικασία που διευκολύνει το έργο της αρμόδιας υπηρεσίας διαλογής που εδρεύει στα Χανιά. 


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ