Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κύμα βίας στα Πανεπιστήμια!!(videos)

Φοιτητές οι οποίοι ανήκουν σε αντίπαλες φοιτητικές παρατάξεις συγκρούονται στην είσοδο του Πολυτεχνείου Από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου έχει ξεσπάσει μια έντονη διαμάχη μεταξύ των παρατάξεων Ε.Α.Α.Κ και Π.Α.Σ.Π. η οποία τις τελευταίες ώρες έχει εξελιχθεί σε πραγματικό πόλεμο! Ήδη έχουν σημειωθεί περιστατικά ανεξέλεγκτης βίας και γενικά πρακτικές οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε δημοκρατικές οργανώσεις.Παρακάτω παρατίθεται το χρονικό των "συγκρούσεων" των δύο παρατάξεων:

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 

Το πρωί της Τρίτης φοιτητές που πρόσκεινται στην Π.Α.Σ.Π. προσπαθούν να εισέλθουν στο χώρο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό.Μέλη της Ε.Α.Α.Κ εμποδίζουν τους πασπίτες να διαβούν την πύλη και τελικά οι δύο πλευρές οδηγούνται σε σύρραξη,με τους ΕΑΑΚίτες να μην διστάζουν να πετάξουν καρέκλες μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος!!!
Αμέσως μετά μέλη της Π.Α.Σ.Π. πιάνουν την κοπέλα που κατέγραφε το παρακάτω video τραμπουκιζοντάς την και οι δύο πλευρές συγκρούονται ξανά,με τους μεν εαακίτες να παρατάσσονται με κράνη και ρόπαλα και τους δε πασπίτες να εκσφενδονίζουν  πέτρες!



Video που ανέβασε η Ε.Α.Α.Κ. από την συμπλοκή:









Ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Α.Σ.Π:


Δελτίο Τύπου της ΠΑΣΠ για τη δολοφονική επίθεση μελών της ΕΑΑΚ σε φοιτητές

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη προσπάθειας να αμαυρωθεί η μνήμη του Πολυτεχνείου. Πιο συγκεκριμένα, στις 9:00 το πρωί και ενώ μέλη της ΠΑΣΠ και απλοί φοιτητές προσέρχονταν στο χώρο του ιδρύματος στα πλαίσια της 38ης επετείου της εξέγερσης, δέχτηκαν συντεταγμένη και εν ψυχρώ επίθεση από, περίπου, 300 μέλη και στελέχη της ΕΑΑΚ.  Τα συγκεκριμένα άτομα δε δίστασαν, μάλιστα, να χρησιμοποιήσουν καδρόνια, κράνη, πέτρες, πτυσσόμενα γκλομπς, μπουκάλια και κάθε είδους αιχμηρό αντικείμενο με σκοπό όχι απλά να απωθήσουν, αλλά να τραυματίσουν και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων τους. Το αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός μελών της ΠΑΣΠ και απλών φοιτητών και πολιτών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εντός και εκτός του χώρου του Πολυτεχνείου.
Οι πρακτικές αυτές δεν μας εκπλήσουν καθώς είναι εγγεγραμμένες στο πολιτικό DNA των συγκεκριμένων ανθρώπων και έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν – χωρίς καμία απολύτως επιτυχία. Δεν μας εκπλήσουν ούτε οι – γκεμπελικής εμπνεύσεως – ανακοινώσεις  με τις οποίες προσπαθούν να μετατρέψουν το θύμα σε θύτη, τη στιγμή που εκατοντάδες πολιτών υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος. Το ψέμα και η συκοφάντηση αποτελoύν δεύτερη φύση τους.[...]


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου


Η ΕΑΑΚ επιτίθεται στην ΠΑΣΠ Τοπογράφων




Ακολουθεί η καταγγελία της ΠΑΣΠ ...


              «Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον,καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει…»


Σε μια εποχή πο υ η χώρα, από τη μεταπολίτευση και μετά, βιώνει τις χειρότερες 
στιγμές της σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό και ηθικό. Σε μια συγκυρία που
ο ελληνικός λαός πλήττεται βάναυσα από τον ορυμαγδό των νέων μέτρων. Την ώρα 
πο υ η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση παραιτείται και σε συνεργασία με τη ΝΔ,
σχηματίζεται μια συγκυβέρνηση έκτρωμα, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, όπου 
ακροδεξιά στοιχεία με χουντικές καταβολές βρίσκονται σε υπουργικούς θώκους και 
υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Τη στιγμή που παραβιάστηκε το 
Πανεπιστημιακό Άσυλο στο ΑΠΘ, ανήμερα στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι 
«αγωνιστές» της ΕΑΑΚ ενδιαφέρονται και ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το 
πώς θα αποδείξουν την «αγωνιστικότητα» τους με φασιστικού τύπου επιθέσεις, 
αποδεχόμενοι και την πιθανότητα να προκαλέσουν ακόμα και δολοφονία μέλους της
ΠΑΣΠ. Προφανώς για τους εν λόγω «κυρίους» η κυβερνητική πολιτική, ο 
κατάπτυστος νόμος 4009/11 της Διαμαντοπούλου και όλες οι θυσίες, που βιώνει ο 
ελληνικός λαός στο πετσί του, θα ανατραπούν με τις απρόκλητες, φασιστικές 
επιθέσεις σε μέλη της ΠΑΣΠ! Μάλλον έτσι πιστεύουν ότι η Αριστερά μαζί με το 
Λαό θα βρεθεί σε ενιαίο μέτωπο και θα χτυπήσει το βίαιο διευθυντήριο του 
γαλλογερμανικού άξονα αλλά και τους ντόπιους τοποτηρητές τους, ο οποίος 
αφαιμάσσει τους λαούς…Για την ΕΑΑΚ, ο πόλεμος είναι με την ΠΑΣΠ! Για την
ΕΑΑΚ πολιτική είναι το ξύλο σε 20 χρονών παιδιά, απρόκλητα με ό,τι βρίσκουν
μπροστά τους: λοστούς, καδρόνια, κράνη, καρέκλες, πέτρες… Και πάντα 100
 Εαακίτες με 20 Πασπίτες ή 30 Εαακίτες με 6Πασπίτες… 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΑΚ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΑΥΤΟ 
ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ!!! 


Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 

Απο άρθρο του skai.gr:

Ένταση, συμπλοκές και ρίψη φωτοβολίδων σημειώθηκαν νωρίτερα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μεταξύ φοιτητών της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ. 
Σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, όλα ξεκίνησαν την ώρα που μέλη της μοίραζαν ενημερωτικό υλικό εντός του Πανεπιστημίου. 
Για αντίποινα των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στο Πολυτεχνείου κάνουν λόγο τα ΕΑΑΚ.
Για μικροτραυματισμούς φοιτητών κάνει λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου. 

Η νέα καταγγελία της ΠΑΣΠ

Δελτίο Τύπου για ΝΕΕΣ δολοφονικές επιθέσεις της ΕΑΑΚ 21-11-2011

Την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός δίνει, σε καθημερινή βάση, τη μάχη για ψωμί, παιδεία και εθνική ανεξαρτησία, μια θλιβερή μειοψηφία του φοιτητικού κινήματος φαίνεται να εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της συντήρησης και του κατεστημένου.
Πιο συγκεκριμένα, μέλη της φοιτητικής παράταξης της ΕΑΑΚ, παίζοντας για μια ακόμη φορά τον απεχθή ρόλο του προβοκάτορα, επιδιώκουν να αποδυναμώσουν το φοιτητικό κίνημα και να απαξιώσουν τη φοιτητική νεολαία της χώρας στα μάτια του λαού. Συνεχίζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, (όταν και δεν επέτρεψαν σε μέλη της ΠΑΣΠ και απλούς φοιτητές που δεν ανήκαν στην ΕΑΑΚ την είσοδο στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου), την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου εξαπέλυσαν επιθέσεις σε φοιτητές – συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ στις σχολές των Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς και σε φοιτητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το μένος τους δε γλίτωσαν ακόμα και κοπέλες οι οποίες προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν βάναυσα.


Καταγγελία της Ε.Α.Α.Κ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΠ – ΜΑΤ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ
Σήμερα, 38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το νόημα του Νοέμβρη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας του λαού για απελευθέρωση από την εκμετάλλευση και την καταπίεση που επέβαλλε η χούντα των συνταγματαρχών, η πάλη για πραγματική δημοκρατία στα χέρια του λαού εμπνέει τους σύγχρονους αγώνες για την ανατροπή του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την απελευθέρωση από τα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συμπυκνώνει ακόμη και σήμερα τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που επιβάλλει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του. Η αλλαγή του διαχειριστή της αντιδραστικής πολιτικής και ο διορισμός του εκλεκτού των Τραπεζών Παπαδήμου, έρχεται να αναχαιτίσει την ανοδική τάση του λαϊκού κινήματος και το φόβο του αστικού συνασπισμού εξουσίας για μια μεγάλη λαϊκή εξέγερση. Σε αυτό το πλαίσιο, αστικά ΜΜΕ και παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης σπεύδουν για ακόμη μία φορά να αλλοιώσουν το πραγματικό νόημα του Νοέμβρη του ΄73 που αποτελεί φάρο για τη σύγχρονη πάλη του λαού για τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Προσπαθούν να παρουσιάσουν το Πολυτεχνείο ως δείγμα ενός «αγώνα» που πάλευε για την αστική δημοκρατία ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατούν το λαό μέσα από την αστυνομοκρατία για να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε «νεκρή ζώνη».

Συνέχεια


ntaksi.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ