Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Super League: «Γυμνός» στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός


Super League: «Γυμνός» στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου έφεραν ανακατατάξεις, έστω και προσωρινά στη βαθμολογία, όπου στην κορυφή βρίσκεται πλέον η ΑΕΚ. Την Κυριακή ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος, Παναθηναϊκός, υποδέχεται τον ΟΦΗ, ενώ ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Τρίπολη χωρίς πέντε μέσους για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα. Με υπηρεσιακό τεχνικό ο Πανιώνιος.



15:00 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ



Ο Λεβαδειακός έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου όμως ήταν φανερό πως κατέβηκε για να παίξει... κλεφτοπόλεμο και να κρατήσει το «μηδέν». Τελικά αυτό δεν το κατάφερε και έχασε με 2-1, μειώνοντας απλά στις καθυστερήσεις.


Οι Βοιωτοί αν και άργησαν να μπουν στο πρωτάθλημα και δεν είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας, προσπαθούν να παίξουν όσο καλύτερα γίνεται και με τις πρώτες δύο εμφανίσεις τους άφησαν κάποια αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια. Εκτός παραμένει ο φορ Ναπολεόνι και ο αμυντικός Κοτίτσας.


Η Δόξα στο ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κρατώντας στο 0-0 τον Πανιώνιο στο «Καυτανζόγλειο». Οι Δραμινοί δεν αγωνίστηκαν στη φυσική τους έδρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη.


Είναι φανερό πως και η Δόξα, που μπήκε μαζί με τον σημερινό της αντίπαλο στο πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα, είναι ανέτοιμη και αυτό προβληματίζει τον τεχνικό, Χαραλαμπίδη. Πάντως υπάρχει αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα, αρκεί να προσεχθούν κυρίως οι στημένες φάσεις. Εκτός ο αμυντικός Ψυχογιός και πιθανότατα ο φορ Αραβίδης.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι νεοφώτιστων, οι οποίοι είναι αμφότεροι ανέτοιμοι. Για τον Λεβαδειακό είναι σημαντικό που έχει ένα παραπάνω παιχνίδι στα πόδια του, αφού ακόμα οι ομάδες μόλις ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχει μαζί του και την έδρα. Κρίνοντας από την εικόνα των πρώτων ματς οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που έχουν το προβάδισμα.




17:15 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ


Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει αλώβητος και από την ισχυρότερη, ίσως, έδρα του πρωταθλήματος, καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο μέρος και μέχρι το 30', οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και εκτός από το γκολ που σημείωσαν θα μπορούσαν να φτάσουν και στην επίτευξη ενός ακόμα τέρματος και να «καθαρίσουν» το ματς. Στην επανάληψη όμως οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν πιο απειλητικοί, δημιούργησαν αρκετές φάσεις, ισοφάρισαν γρήγορα, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή.


Το συγκρότημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε ότι ακόμα και αν δεν είναι στην καλύτερη μέρα μπορεί να μη χάνει. Και το γεγονός ότι πήρε τον έναν βαθμό με τέτοια εμφάνιση στο «Καραϊσκάκη», δείχνει αν μη τι άλλο χαρακτήρα και αλλαγή νοοτροπίας στο «τριφύλλι». Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο που στηρίζεται στο ομαδικό παιχνίδι και η ποιότητα των Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, αλλά και του Κατσουράνη, όταν είναι στα καλά του, είναι ικανή να δημιουργήσει τρομερούς κινδύνους σε κάθε αντίπαλη άμυνα.


Τα προβλήματα δεν έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό, αφού και ο Στέργος Μαρίνος έμεινε εκτός μάχης. Οι Ρούντολφ και Τοτσέ ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους αλλά θεωρήθηκαν ανέτοιμοι και έμειναν εκτός αποστολής, ενώ θα λείψουν επίσης οι Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Μπιάρσμιρ, Κοτσόλης και Σεϊταρίδης.
Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Άρη μέσα στο «Γεντί Κουλέ», σε ένα ματς που έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Μήτσιου. Οι Κρητικοί είναι στην 6η θέση και έχοντας ματς λιγότερα μπορούν να σκαρφαλώσουν ακόμα ψηλότερα.


Το παιχνίδι με τον Άρη άφησε πληγές στην ομάδα του Ηρακλείου, αφού εκτός λόγω τιμωρίας θα μείνουν ο βασικότατος φορ Μάντζιος και ο αμυντικός Ταυλαρίδης. Ο Ερόλ Μπουλούτ είναι έτοιμος και θα δώσει κανονικά το παρόν.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι έχει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κάπως έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε στην έδρα του Ολυμπιακού, αν και δεν ήταν καλύτερος. Οι «πράσινοι» φαίνεται πως έχουν συνέχεια και διάρκεια και αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό δεν θα έχουν πρόβλημα να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του ΟΦΗ που κατέβηκε στην Αθήνα με δύο σημαντικές απουσίες.



17:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ


Ο Πανιώνιος απέσπασε λευκή ισοπαλία από τη Δόξα Δράμας στο «Καυτανζόγλειο», σε ένα πολύ κακό ματς που δεν είχε φάσεις και πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί. Οι «κυανέρυθροι» έμειναν για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και γενικά το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό.


Παρελθόν αποτέλεσε από τον πάγκο ο Τάκης Λεμονής, απόφαση που ήταν ειλημμένη και δεν είχε κάνει τόσο με τα αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Τη θέση του πήρε ο Ακης Μάντζιος, ενώ ο Μανίκας ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Στα διοικητικά ακόμα δεν έχει επέλθει σταθερότητα και επικρατεί πολύ μεγάλη αβεβαιότητα.
Δύσκολα θα προλάβει ο μέσος Κουμορτζί, ενώ αμφίβολος είναι και ο Όμο.


Την πρώτη φετινή του νίκη σημείωσε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε δύσκολα με 1-0 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η επιτυχία αυτή βοήθησε τους «κίτρινους» να ξεφύγουν κάπως από τις τελευταίες θέσεις ενώ γεμίζει και πάλι με αυτοπεποίθηση τους παίκτες. Θετικότατη ήταν η παρουσία του 18χρονου Γιαννιώτα, που στο ντεμπούτο του πέτυχε και το νικητήριο τέρμα!


Ο μέσος Πρίτας έμεινε εκτός και είναι φανερό πως δεν υπολογίζεται πλέον, αφού οι σχέσεις του με τον προπονητή ήρθαν σε ρήξη, ενώ δεν είναι στην αποστολή ούτε ο επιθετικός Γιάκομπ.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα πράγματα στον Πανιώνιο δεν πάνε καθόλου καλά και η ομάδα φαίνεται πως πληρώνει την τεράστια διοικητική αστάθεια που υπάρχει και την έλλειψη χρημάτων. Στον Άρη η ψυχολογία ανέβηκε μετά την πρώτη νίκη της σεζόν και αν η ομάδα παρουσιαστεί όπως και στο Ηράκλειο έχει τα φόντα να κάνει δεύτερο συνεχόμενο «διπλό», απέναντι σε έναν ούτως ή άλλως προβληματικό αντίπαλο.


19:30 SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ


Η Ξάνθη χωρίς να είναι καλύτερη επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα και η δεύτερη διαδοχική νίκη της σκόρπισε χαμόγελα σε παίκτες και προπονητή. Οι Ακρίτες από την αρχή της σεζόν είχαν παίξει αρκετά καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν είχαν πάρει αποτελέσματα, κάτι που γίνεται τώρα, έστω και αν οι εμφανίσεις δεν είναι τόσο καλές.


Ο Ουζουνίδης δεν σκοπεύει να αλλάξει πολλά πράγματα στην 11άδα του, αφού έμεινε ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές του. Εκτός έχει μείνει ο μέσος Ντίκα που είναι τραυματίας.


Ο Ατρόμητος έπεσε θύμα έκπληξης, αφού παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Λεβαδειακό, που μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Η γκέλα αυτή έφερε μια απογοήτευση, όμως ο Δώνης δεν θέλει να επηρεαστούν οι παίκτες, αφού η ομάδα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία έως τώρα, είναι αήττητη και περιμένει να δει αντίδραση.


Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στον μέσο Καραγκούνη, ενώ εκτός αποστολής έμειναν ο αμυντικός Νάστος και οι Αργυρός, Αθανασίου και Κραγκιολίδης.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της ημέρας. Η Ξάνθη είναι σε ανοδική τροχιά, αν και στις δύο σερί νίκες της δεν ήταν και ιδιαίτερα καλές οι εμφανίσεις της. Ο Ατρόμητος παραμένει αήττητος, αλλά και αυτός στα πρόσφατα ματς δεν ήταν τόσο καλός και δεν ενέπνεε μεγάλη σιγουριά. Παιχνίδι που αρχίζει από την ισοπαλία και είναι πιθανό να καταλήξει εκεί, αφήνοντας και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες.


 www.betcatalog.gr - Tα πάντα για το Πάμε στοίχημα



19:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Αστέρας γνώρισε την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Ο τεχνικός, Τσιώλης, ζητάει από τους παίκτες να είναι πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων, ενώ τώρα δεν δείχνει να φοβάται τον Ολυμπιακό και πιστεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα.


Το θετικό για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, αφού επιστρέφει και ο μέσος Χουανίτο, ενώ το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το ξεπέρασε και ο κεντρικός αμυντικός Πουλίδο.


Ο Ολυμπιακός βρήκε τη χειρότερη δυνατή Μαρσέιγ που θα μπορούσε να βρει και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Με πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 1-0 μέσα στο «Βελοντρόμ» και πλέον μπήκε πολύ δυναμικά στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.


Η ψυχολογία στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» είναι στα ύψη μετά το αποτέλεσμααυτό, που ακολούθησε την ισοπαλία στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη». Αυτό που προβληματίζει τον Βαλβέρδε είναι η συχνότητα των αγώνων που διαδέχεται ο ένας τον άλλον και ίσως κάποια στιγμή φέρουν κούραση στους ποδοσφαιριστές.


Πολλά τα προβλήματα και πάλι για τους Πειραιώτες που θα αναγκαστούν να προβούν πάλι σε πειράματα στη μεσαία γραμμή. Μετά τους Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ και Μακούν, εκτός μάχης τέθηκαν επίσης ο αριστερός χαφ Γέστε και ο αμυντικός χαφ Φέισα!


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στον Αστέρα η κατάσταση συμμαζεύτηκε αρκετά από όταν πήγε ο Τσιώλης, αλλά ακόμα πρόκειται για μια ομάδα που θέλει πολύ δουλειά για να δέσει και να αποκτήσει και ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός έπαιξε «γυμνός» στη μεσαία γραμμή και στη Μασσαλία και τα κατάφερε απέναντι σε έναν αντίπαλο που τότε στο γήπεδό έμοιαζε σαν... Αστέρας Μασσαλίας! Πάντως και μόνο η φανέλα και το όνομα των Γάλλων έχει βαρύτητα και από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν σε εκείνο το ματς θα μπορέσουν και τώρα να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα και να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.
πηγη   stoixima.betfair.com



http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ