Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Tο Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 400 καλύτερα του κόσμου

Το πανεπιστήμιο της Κρήτης κατάφερε να είναι μέσα στα 400 καλήτερα στον κόσμο σύμφωνα με λίστα της βρετανικής εφημερίδας Times και να είναι το μόνο Ελληνικό ίδρυμα στην σχετική λίστα.Συγκεκριμένα βρίσκεται στη
276ή θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ πέρυσι ήταν ανάμεσα στην 401ή θέση.Τα δυνατά σημεία του ιδρύματος σύμφωνα με την εφημερίδα είναι,οι βιβλιογραφικές παραπομπές και ο βαθμός προσέλκυσης διεθνών φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού ενώ υστερεί, συγκριτικά με άλλα, στην επίδοση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, τη διδασκαλία και την έρευνα.

Το Harvard ύστερα απο 8 χρόνια που κατήχε την πρώτη θέση έπεσε στην 2ή θέση και στην πρώτη ανέβηκε άλλο ένα Αμερικάνικο ίδρυμα το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech) που παρουσίασε αύξηση 16% στις επενδύσεις στον τομέα της έρευνας.

Η κατάταξη της έκδοσης «Times Higher Education» λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, όπως έρευνα, χρηματοδότηση, ποιότητα διδακτικού προσωπικού, διεθνείς δραστηριότητες και δημοσιεύσεις σε ειδικές επιθεωρήσεις.

Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης καταλαμβάνουν και φέτος αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια. Επτά αμερικανικά είναι ανάμεσα στα δέκα πρώτα και 75 στα 200 πρώτα της εν λόγω κατάταξης. Μαζί με το Harvard στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Stanford και ακολουθούν η Οξφόρδη, το Prinston και το Cambridge. Το πρώτο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο στον κατάλογο είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (15η θέση).
http://ntaksi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ