Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βραβείο για την… καλύτερη έξοδο από το ευρώ!


Βραβείο 250.000 στερλινών δίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Next και ένας από τους...
σημαντικότερους χρηματοδότες της παράταξης των Συντηρητικών, Λόρδος Wolfson, σε όποιον οικονομολόγο βρει το καλύτερο σχέδιο ανώδυνης εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη.

Το Wolfson Economics Prize είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό βραβείο στον κόσμο μετά το Nobel.

Ο Wolfson δήλωσε στους Financial Times ότι προσφέρει το βραβείο καθώς δεν είναι σίγουρος ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα μπορέσουν να βρουν μια λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στις 23 Οκτωβρίου.

«Στόχος του βραβείου είναι να δώσει κίνητρο στα πιο λαμπρά οικονομικά μυαλά του κόσμου να βοηθήσουν να γεμίσει αυτό το “κενό”. Oι προσπάθειές τους μπορούν να αποτρέψουν την Ευρώπη από το να πέσει σε ένα οικονομικό χάος το οποίο θα μπορούσε να καταστρέψει αποταμιεύσεις, θέσεις εργασίας και την κοινωνική συνοχή», είπε ο λόρδος.

«Ενώ γίνεται πολλή συζήτηση για την έξοδο χωρών από την ευρωζώνη, δεν έχει γίνει σχεδόν καθόλου λεπτομερής έρευνα για τα πολύπλοκα ερωτήματα που εγείρονται από μία τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε.

Το γνωστό think tank Policy Exchange θα αποστείλει προσκλήσεις σε 200 από τα πλέον αναγνωρισμένα οικονομικά ινστιτούτα στον κόσμο, με πληροφορίες για το πώς μπορούν να διεκδικήσουν το βραβείο.

Για τους ενδιαφερόμενους, η προθεσμία για την καταβολή ιδεών λήγει τον Ιανουάριο του 2012. Τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα μελετήσει ομάδα ειδικών υπό το POlicy Exchange.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ