Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γαλλία: Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των λεσβιών, των γκέι και των διαφυλικών ατόμων και κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να πάψει να θεωρεί "παθολογικά" τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας.

Το Κοινοβούλιο "ζητά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αφαιρέσει τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας από τον κατάλογο με τα διανοητικά προβλήματα και τα προβλήματα συμπεριφοράς", αναφέρει σε ανακοίνωσή του από το Στρασβούργο.

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία, η αμφιφυλοφιλία και η διαφυλικότητα θεωρούνται ακόμη διανοητικές ασθένειες και απαιτούν ψυχιατρική αντιμετώπιση σε κάποιες χώρες, και μάλιστα σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξέφρασαν την ελπίδα να αλλάξει αυτό το καθεστώς.

Υπογράμμισαν άλλωστε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν άσυλο στους πολίτες τρίτων χωρών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους εξαιτίας των διώξεων με βάση την σεξουαλικότητά τους.

Οι ευρωβουλευτές προέτρεψαν επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις της ΕΕ να προωθήσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στους κόλπους της ΕΕ, στις διεθνείς οργανώσεις και σε τρίτες χώρες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της υπηρεσίας της ΕΕ για τα βασικά δικαιώματα, που είναι αφιερωμένη στις διακρίσεις που υφίστανται οι άνθρωποι εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων, πρέπει να γίνουν πρόοδοι μέχρι οι ομοφυλόφιλοι να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα στην ΕΕ, κυρίως όσον αφορά το γάμο, την ισότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη συνάθροιση.

Ε.Μ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.




http://www.express.gr/news/world/523332oz_20110928523332.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ