Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

..Πειρατικό!


Ένας θαλάσσιος κόσμος, διάσπαρτα κομμάτια ξηράς και ένας καλά κρυμμένος θησαυρός… Πολλά νησιά, μα ένα αυτό στο οποίο είναι θαμμένα τα αμύθητα πλούτη του «Βασιλιά των Πειρατών», Gol D. Roger. Πρόκειται για το τελευταίο νησί του μεγαλύτερου ωκεανού του κόσμου, τη «Μεγάλη Γραμμή», προορισμός αρκετών ανθρώπων που έγιναν πειρατές μόνο και μόνο για να βρουν το θησαυρό. Έτσι ξεκινά η μεγάλη εποχή των πειρατών, μια εποχή δράσης και πολλαπλών μαχών…

Το πλήρωμα των Straw-Hat Pirates είναι αυτό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας με τον εκπληκτικό συνδυασμό των χαρακτήρων και το χαρισματικό τους χιούμορ. Ο Monkey D. Luffy, βασικός πρωταγωνιστής, αν και μικρός σε ηλικία, έχει τη φιλοδοξία να βρει τον πολυπόθητο θησαυρό και να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών. Έτσι πιστέυει ότι θα γίνει ο πιο ελεύθερος άνθρωπος στον κόσμο. Οι γκάφες του αφήνουν ιστορία, και παρόλο που δεν έχει τη δύναμη παλαιστή, καταφέρνει να γλιτώνει από τους κινδύνους είτε με τις μαγικές δυνάμεις που απέκτησε τρώγοντας τα φρούτα του διαβόλου είτε από τύχη.

Ο πρασινομάλλης Roronoa Zoro καθόλου δε μοιάζει στον Luffy. Δεινός ξιφομάχος με πολλή επιτυχία στις μάχες, δίνει την εντύπωση του πραγματικού πειρατή. Φιλοδοξεί να γίνει ο μεγαλύτερος ξιφασκός του κόσμου, ακόμα κι αν αυτό έχει ως κόστος τη ζωή του.

Δε θα γινόταν να λείπει από το πλήρωμα μια γυναικεία παρουσία. Η Nami, το πρώτο κορίτσι του πληρώματος, δυναμική και έξυπνη, αναλαμβάνει το ρόλο του πλοηγού. Αρχικός σκοπός της είναι να μαζέψει χρήματα για να ελευθερώσει το χωριό της από τους ψαρανθρώπους, γι αυτό και επιδίδεται σε ληστείες.

Το ρόλο του σκοπευτή θα αναλάβει ο Usopp, που αρχικά έχει τη ρετσινιά του «ψεύτη». Είναι ένα μελαμψό σγουρομάλλικο αγόρι με μεγάλη μύτη, που μας φέρνει στο μυαλό τον Πινόκιο.

Και, φυσικά, δε γίνεται να λείπει από το πλήρωμα ένας σεφ. Ο Sanji, ένας γοητευτικά μυστήριος τύπος, πάντα καλοντυμένος και μονίμως καπνίζοντας, ονειρεύεται να φτάσει στο σημείο που οι τέσσερις ωκεανοί ενώνονται. Άραγε θα το καταφέρει;

Βρισκόμαστε στο 6ο μέλος του πληρώματος. Και πολύ έχει αργήσει μέχρι τώρα ένας γιατρός! Ο Tony Tony Chopper …δεν είναι άνθρωπος! Μην τρομάζετε.. Είναι ένα είδος μικρού και πολύ χαριτωμένου ταράνδου που έφαγε κάποιο από τα Μαγικά Διαβολικά Φρούτα. Ως αποτέλεσμα μεταλλάχτηκε σε ανθρώπινο υβρίδιο. Ζει και λειτουργεί ως άνθρωπος κι επιπλέον.. γιατρεύει! Πού το περίεργο;;;;

Κι εδώ σημειώνει την παρουσία της το δεύτερο κορίτσι του πληρώματος, η Nico Robin. Η χαρισματική Nico, παρά την αρχική στάση του ανταγωνιστή που κράτησε, μπήκε στο πλήρωμα ως αρχαιολόγος. Όνειρό της είναι να βρει το κείμενο της πραγματικής ιστορίας που βρίσκεται στη «Μεγάλη Γραμμή».

Κι έρχεται ο Franky να αναλάβει τη ναυπηγεία του  πλοίου των Straw-Hat Pirates, αν και προηγουμένως έχει υπάρξει εχθρός τους. Φιλοδοξία του είναι να φτιάξει το πιο όμορφο πλοίο και να ταξιδέψει με αυτό σε θάλασσες και ωκεανούς.

Τελειώνοντας, πρέπει να γνωρίσετε τον Brook. Ο Brook είναι ο μουσικός της παρέας. Βέβαια υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια… Όπως ο Tony, έτσι κι ο Brook δεν είναι κανονικός άνθρωπος.. και αφού το μάθατε αυτό, μπορείτε να μάθετε ότι είναι ένας σκελετός!

Σας άρεσε; Τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε One Piece, ή να δείτε το αντίστοιχο anime. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε, αφού αφενός θα γελάσετε πολύ κι αφετέρου θα ανακαλύψετε πράγματα σ’ αυτόν τον φανταστικό κόσμο που ίσως σας φέρουν στο μυαλό και το δικό μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ