Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ψαράς έπιασε ένα γιγάντιο ψάρι-φονιά

Ο βρετανός, τολμηρός ψαράς, Jeremy Wade, κρατά στα χέρια του ένα γιγάντιο πιράνχα και δείχνει εξαιρετικά αγχωμένος. Ο 52χρονος Jeremy έπιασε το «τιγρόψαρο»-γολιάθ κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού ψαρέματος στον ποταμό Congo στην Αφρική.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία κρατά όσο πιο γερά μπορεί ανάμεσα στα χέρια του το τεράστιο ψάρι, από το φόβο να μη βρεθεί ανάμεσα στα κοφτερά δόντια του!





Πρόκειται για ένα από τα πιο τρομακτικά ψάρια γλυκού νερού που υπάρχουν, ενώ λέγεται ότι είναι ακόμη πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο από τα γνωστά πιράνχας.

Έχει 32 δόντια, των οποίων το μέγεθος είναι σχεδόν σαν αυτά ενός λευκού καρχαρία. Το συγκεκριμένο είδος «τιγρόψαρου» επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά και σε… κροκόδειλους!




 

Ο Jeremy σχολιάζοντας τη… φονική ψαριά του δήλωσε: «Είναι ένα τέρας. Τα σαγόνια του είναι πάρα πολύ δυνατά ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο να πιαστεί, καθώς ζει σε δυσπρόσιτα μέρη. Αν αισθανθεί κίνδυνο ή απειλή επιτίθεται με μια ξαφνική, αντανακλαστική κίνηση».



«Είναι ένα πολύ επικίνδυνο ψάρι και αν κάποιος δεν είναι προσεκτικός μπορεί να του κόψει το χέρι… στην καλύτερη περίπτωση» πρόσθεσε. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι του πήρε 8 μέρες μέχρι να καταφέρει να το βγάλει στη στεριά, ενώ το άφησε να επιστρέψει στο νερό λίγο μετά!







http://www.newsbeast.gr/world/arthro/63456/psaras-epiase-ena-gigadio-psari-fonia-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ