Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Top 10: Μουσική: Οι κορυφαίοι DJs στον πλανήτη


spectre2
Ακόμα είσαι κολλημένος με τον Armin van Buuren και τον Tiësto; Αυτοί είναι οι DJs που τα σπάνε στα διεθνή ....

2 many djs.jpgAρ. 10 : 2 Many Djs

Παίζουν: Ό,τι να ’ναι
Η DJ πλευρά των Βέλγων αδερφών Dewaele, που ηχογραφούν ως Soulwax. Μπορεί μεν να τους συναντάς στο τέλος αυτού του Top10, αλλά το κάνουμε μόνο και μόνο για να δώσουμε καμιά ευκαιρία στα φιντανάκια των παραπάνω θέσεων. Βασιλιάδες των re-edits και των mash-ups, τους έχουμε ακούσει να ανακατεύουν σκληρό techno με Kylie Minogue, Vanessa Paradis, Prodigy, παλιό καλό rave και ’80s κιτσιές, σε δίωρα sets φεστιβαλικής γιγαντοσύνης. Γι’ αυτό μην απορήσεις αν σε κάποια εμφάνισή τους προσγειωθεί στο κεφάλι σου ένας stage diver. 



fake blood.jpgAρ. 9 : Fake Blood

Παίζει: Big beat house Πρέπει να ακούσεις: Mars, I Think I Like It
Με προϋπηρεσία στους The Wiseguys (θυμηθείτε το «Ooh La La»), ο κατά κόσμον Theo Keating κάτι ήξερε για μουσική που στέλνει real blood στα πόδια. Δραστήριος περισσότερο ως δημιουργός remix, έχει βοηθήσει κι αυτός ώστε το electro να γνωρίσει μια καινούργια άνθηση μέσα από το διαχρονικό ήχο του house. Αν το ψάξει, θα βρει ότι έχει ένα αδερφάκι που το λένε Boys Noize. 



spektre.jpg

Aρ. 8 : Spektre

Παίζουν: Υπνωτικό techno 
Πρέπει να ακούσεις:
 Live At Glade (album)
Η μουσική αυτού του βρετανικού ντουέτου είναι τόσο υπνωτική όσο το πιο σκοτεινό progressive και τόσο κρυστάλλινη όσο το πιο σκελετωμένο minimal techno. Απλός και στιβαρός ήχος, που δεν κάνει «κοιλιές» και ακούγεται σαν να έχουν πάρει αναβολικά οι Deep Dish. Ρωτήστε όσους τους άκουσαν στο Blend τα Χριστούγεννα και στο περσινό φεστιβάλ 4G στην Ιερά Οδό: κάπως έτσι θα έπαιζε ο John Digweed αν του έκαναν botox. 



boys noise.jpg

Aρ. 7 : Boyz Noize

Παίζει: Ηλεκτρισμένο techno-house Πρέπει να ακούσεις: Power (album)
Αργήσαμε να τον πάρουμε χαμπάρι, μέχρι που παρουσίασε στο ραδιοφωνικό Essential Mix του BBC (εκεί αναδεικνύονται πολλά νέα ταλέντα) ένα οργιαστικό mix disco, techno και house. Αν έχεις συγκρότημα και σκοπεύεις να του ζητήσεις remix, στα οποία ειδικεύεται, μπες στην ουρά πίσω από τους Black Eyed Peas, Kelis, Bloc Party και Kaiser Chiefs. Αυτός είναι ο θόρυβος που κάνουν τα αγόρια όταν παίζουν. 


laidback luke.jpg

Aρ. 6 : Laidback Luke

Παίζει: Sexy electro-house Πρέπει να ακούσεις: Blau – Laidback Luke & Lee Mortimer
Ο ιπτάμενος Ολλανδός της house σκηνής. Από γκραφιτάς έγινε DJ και παραγωγός, παίζοντας ένα δυναμικό υβρίδιο που θυμίζει το παλιό hardbag house. Ευκαιριακός συνεργάτης της ομάδας των Swedish House Mafia, «πειράζει» γνωστά κομμάτια που κυκλοφορούν σε δυσεύρετα bootlegs και εκπροσωπεί τον πιο ηδονιστικό ήχο που θα ακούσετε στην Ibiza. Το remix που έκανε στο «Heartbreaker» των MSTRKRFT ήταν ένα από τα highlights της περσινής χρονιάς. 



sander van doorn.jpg

Aρ. 5 : Sander van Doorn

Παίζει: Trance Πρέπει να ακούσεις: Supernaturalistic (album), Identity (δωρεάν podcast)
Την ώρα που οι μεγάλοι trance DJs αραδιάζουν ανιαρά τη μια επιτυχία μετά την άλλη στα sets τους, ο συμπατριώτης του Armin τα χτίζει μεθοδικά χωρίς να καταφεύγει στην ευκολία των αγαπησιάρικων φωνητικών και των αλά Βαγγέλης Παπαθανασίου συγχορδιών. Και ως παραγωγός αναβαθμίζει tracks όπως το «Peace» των Depeche Mode και το «The Girl You Lost To Cocaine» της Sia σε χειροβομβίδες που σε προκαλούν να τους βγάλεις την περόνη. 



justice.jpg

Aρ. 4 : Justice

Παίζουν: House rock/electro αποχρώσεων Πρέπει να ακούσεις: A Cross The Universe (album)
Άλλοι δύο άξιοι κληρονόμοι των Daft Punk. Η πρωτοχρονιάτικη εμφάνισή τους στο party του Ministry of Sound ήταν το πιο χαοτικό ανακάτεμα θορύβου, rock δυναμικότητας και electro εκκενώσεων. Οι τύποι έχουν κερδίσει Grammy, παραλίγο να κάνουν παραγωγή στους Red Hot Chilli Peppers και έγραψαν μουσική για ντεφιλέ του Dior. Αν υπάρχει δικαιοσύνη στο μουσικό κόσμο, οι Justice θα είναι στην κορυφή για καιρό ακόμα. 



deadmau5.jpg

Aρ. 3 : Deadmau5




Παίζει: Πειραγμένο houseΠρέπει να ακούσεις: For Lack Of A Better Name (album)
Σαν να φόρεσαν οι Daft Punk μάσκες ποντικού και να μπόλιασαν το κάπως ξεπερασμένο disco house τους με λίγη trance ευφορία και ambient ατμόσφαιρα. Ο Καναδός «ψόφιος ποντικός» είναι ο πιο περιζήτητος παραγωγός και DJ της περιόδου, που αρκεί να κουνήσει τα αυτιά της ποντικομάσκας του (έτσι εμφανίζεται ζωντανά) για να τσιμπήσει το πλήθος το τυράκι της χαρούμενης μουσικής του. Αν βρεις εισιτήριο για το λονδρέζικο show υπερπαραγωγή στο τέλος του Απριλίου, αγόρασέ το όσο όσο.




swedish house mafia.jpg

Aρ. 2 : Swedish House Mafia

Παίζουν: Το πιο απενοχοποιημένο house Πρέπει να ακούσεις: Superdeejays – Axwell (συλλογή), Laktos – Sebastian Ingrosso, Tivoli – Steve Angello
Είναι τρεις (βάζει κι ένα χεράκι ο Eric Prydz). Κυκλοφορούν tracks σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς μεταξύ τους, που είναι favorites παντού, από τα καφέ μέχρι τις αίθουσες αεροβικής. Κι όταν εμφανίζονται ως Swedish House Mafia ικετεύεις να μην τελειώσει ποτέ αυτό το house πανηγύρι. Ακόμα κι αν έχεις πάρει όρκο σιωπής, θα τον σπάσεις αναγκαστικά για να τραγουδήσεις το «Leave the World Behind».



len faki.jpg

Aρ. 1 : Len Faki

Παίζει: Καθαρόαιμο techno Πρέπει να ακούσεις: Berghain 03 (συλλογή), Rainbow Delta/Mekong Delta
Αναρωτιέσαι αν το techno έχει πεθάνει; Ξανασκέψου το ακούγοντας το remix που έκανε αυτός ο φοβερός Γερμανός στο «Stranger (to Stability)» του Dustin Zahn. Δεν σηκώνουμε κουβέντα, αυτό ήταν το καλύτερο track της περασμένης χρονιάς – κι όχι γιατί το έπαιξαν όλοι ανεξαιρέτως. Τα sets του βάζουν φωτιά σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των clubs που επισκέπτεται, ενώ εμείς ανασαίνουμε που ο ογκώδης ήχος του εξαφάνισε το πληκτικό minimal techno. 

http://www.menslounge.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ