Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Top-10 πρωταγωνιστικοί ρόλοι που απορρίφτηκαν από ηθοποιούς και έγιναν θρυλικοί....


Οι ακροάσεις είναι κάτι πολύ κοινό στο Χόλυγουντ. Μερικές φορές, ακόμη και τα μεγαλύτερα αστέρια περνούν από  ακρόαση για ορισμένους ρόλους.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παραγωγοί που χρηματοδοτούν ένα έργο, μόνο εάν η...
εταιρεία παραγωγής είναι σε θέση να υπογράψει με ένα μεγάλο αστέρι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχουν επίσης κάποια σενάρια που γράφτηκαν για  ορισμένους ηθοποιούς. Υπάρχουν όμως φορές που ένας ηθοποιός απορρίπτει ένα ρόλο και μερικές φορές, αυτό συμβαίνει επειδή έχει ήδη δεσμευτεί για κάτι άλλο ή δεν αισθάνεται ότι του ταιριάζει ο ρόλος. 


Το 7news.gr έψαξε και βρήκε ρόλους που απορρίφτηκαν από ηθοποιούς και που έκαναν διάσημο  κάποιον άλλο και την ταινία να μένει στην ιστορία.

10. Tommy στο Shawshank Redemption







Απορρίφτηκε από τον: Brad Pitt
Παίχτηκε απο: Gil Bellows
Η ταινία ήταν υποψήφια για επτά Οσκαρ το 1994 (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Ηθοποιού - Μόργκαν Φρίμαν, Best Διασκευασμένου Σεναρίου, Βραβείο Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερη αρχική σύνθεση, και Best Sound Mixing), αλλά, στη σκιά του μεγάλου νικητή Forrest Gump, δεν κέρδισε παρά μόνο ένα.




9. Marty McFly στο Back to the Future






Απορρίφτηκε από τον: Eric Stoltz
Παίχτηκε απο: Michael J. Fox
Ο Eric Stoltz στην πραγματικότητα είχε ήδη αρχίσει γυρίσματα, αλλά ο σκηνοθέτης, Ρόμπερτ Ζεμέκις, θεώρησε ότι δεν ήταν συνεργάσιμος και τον άλλαξε. Υποθέτουμε ότι ήταν μια καλή απόφαση.



8. Bubba στο Forrest Gump





Απορρίφτηκε από τον: Tupac Shakur
Παίχτηκε απο: Mykelti Williamson
Σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του, ο Tupac πέρασε οντισιόν για το ρόλο του Bubba, τον οποίο και πήρε αλλά δεν έλαβε μέρος στην ταινία.


7. An Officer and a Gentleman






Απορρίφτηκε από τον: John Denver
Παίχτηκε απο: Richard Geere
Ο John Denver προσφέρθηκε να πάιξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλα τελικά τον απέρριψε . Αργότερα είπε ότι διαβάζοντας το σενάριο αισθάνθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος  σαν σε μια "ταινία του 1950".



6. Vincent Vega στο Pulp Fiction






Απορρίφτηκε από τον: Michael Madsen
Παίχτηκε απο: John Travolta
Ο ρόλος του Βίνσεντ Βέγκα γράφτηκε πραγματικά για τον Madsen. Ο Madsen έπαιξε τον "Vic Vega» στο Reservoir Dogs και φημολογείται ότι ο ίδιος χαρακτήρας έπρεπε να είναι και στο  Pulp Ficiton μέχρι την στιγμή που απέρριψε τον ρόλο για να συμμετάσχει στην ταινία Wyatt Earp .


5. John Kreese στο Karate Kid






Απορρίφτηκε από τον: Chuck Norris
Παίχτηκε απο: Kove Martin
O Chuck Norris απέρριψε το ρόλο του John Kreese επειδή δεν ήθελε να απεικονίσει ένα χαρακτήρα που ενισχύε ένα αρνητικό στερεότυπο των πολεμικών τεχνών. Ο Norris αμφισβήτησε αυτήν την ιστορία κατά τη διάρκεια μιας μιας εμφάνισης του στο Adam Carolla Show στις  9 Φεβρουαρίου 2006 Ο Chuck Norris επέμεινε ότι δεν του προσφέρθηκε ο ρόλος, γιατί ήταν  ήδη πρωταγωνιστής σε άλλες ταινίες εκείνη τη στιγμή έτσι κι αλλιώς.



4. Terminator








Απορρίφτηκε από τον: OJ Simpson
Παίχτηκε απο: Arnold Schwarzenegger
Ο OJ Simpson πέρασε από οντισιόν για το ρόλο του «ρομποτάνθρωπου» αλλά απορίφθηκε από τους παραγωγούς γιατί φοβόντουσαν ότι δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά κανένας για δολοφόνο.Από τι φαίνεται κάτι θα ήξεραν αυτοί!!! Για την ιστορία ο OJ Simpson κατηγορήθηκε και αθωώθηκε για την δολοφονία της γυναίκας του λόγω μη ύπαρξης αρκτών στοιχείων. Ολοι όμως ξέρουν ότι αυτός την σκότωσε.





3. Han Solo στον Star Wars






Απορρίφτηκε από : James Caan, Al Pacino, Jack Nicholson, Robert De Niro and Burt Reynolds
Παίχτηκε από τον : Harrison Ford
Πολλές φήμες ονομάζουν τους πιο πάνω ως βασικούς πρωταγωνιστές για τον ρόλο του Han Solo στον πόλεμο των άστρων αλλα καμία δεν είναι επιβεβαιωμένη





2. Lestat in Interview with the Vampire





Απορρίφτηκε από τον: Johnny Depp
Παίχτηκε από τον: Tom Cruise
Φήμη ανεπιβεβαίωτη.Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι υπάρχει μια σκέψη να γυριστεί ταινία πάνω στον ρόλο που ενσάρκωσε με επιτυχία ο Tom Cruise.




1. Neo στο Τhe Matrix





Απορρίφτηκε από τον: Will Smith
Παίχτηκε από τον: Keanu Reeves
Ο Will Smith αρνήθηκε τον ρόλο του Neo στην ταινία The Matrix. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιλογή του δεν του στοίχησε αφού ο Keanu ήταν καταπληκτικός στον ρόλο που αρνήθηκε εκείνος.




http://www.7news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ