Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Λεπτό προς λεπτό τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα ( Ζωντανή μετάδοση)


Υπό πολιορκία το Κοινοβούλιο (Ζωντανή μετάδοση)Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό ότι συμβαίνει στο Σύνταγμα, όπου εργαζόμενοι και συνδικάτα φωνάζουν ένα μεγάλο «Όχι στο Μνημόνιο 3».


Ξεκίνησε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος. Εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια κατευθύνονται προς το Σύνταγμα. Παράλληλα στις 5 το ΠΑΜΕ πραγματοποιήσε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια και κατευθύνθηκε με πορεία προς το Σύνταγμα.


18.47 Βρέχει αρκετά, πλέον, στο Σύνταγμα

18.40 Σ
ύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας 70.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα

18.39 
Αρχισε να βρέχει στο Σύνταγμα

18.31 Πάρα πολύς ο κόσμος, πλέον, στο Σύνταγμα. Σχεδόν γεμάτη η Σταδίου όπως και η Φιλελλήνων.

18.25 
Πανό, με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, που γράφει «καταστρέφετε τη χώρα-φύγετε τώρα» αναρτήθηκε σχεδόν πάνω από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια διαδηλωτές, με το πανό, κινήθηκαν προς την πλατεία.

18.25 
Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 10 ατόμων που συμμετείχαν σε μπλοκ αναρχοσυνδικαλιστών.

17.56
 Το μπλοκ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι είχαν προσυγκέντρωση στους στήλους του Ολυμπίου Διός, με επικεφαλής των πρόεδρο του κόμματος κ. Πάνο Καμμένο, και τους βουλευτές του κόμματος, έκανε πορεία στη Βασ. Αμαλίας και ενώθηκε με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

17.50 Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν στο Σύνταγμα το οποίο έχει γεμίσει ασφυκτικά. Διαρκώς από τους γύρω δρόμους έρχεται κόσμος με πανό και σημαίες

17.41 Η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ φθάνει στο Σύνταγμα και κατευθύνεται προς την οδό Φιλελλήνων.

17.31 Ασθενοφόρο αυτή τη στιμή στην πλατεία Συντάγματος

17.19 Ελεγχοι της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα

17.17 Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια και ξεκίνησε η πορεία, μέσω της οδού Σταδίου, προς το Σύνταγμα.
17.15 Το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ερμής» κατευθύνονται στο Σύνταγμα

17.00 Μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν την Ερμού.

16.50 Εκλεισε το κέντρο της Αθήνας. Αρχισε η προσέλευση των διαδηλωτών.

16.39 Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας

16.30 Διμοιρίες των ΜΑτ έχουν κλείσει με κλούβες τη Βασ. Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλης και δεν επιτρέπεται στον κόσμο να κινηθεί προς το Σύνταγμα. Η πρόσβαση των πεζών προς το Συνταγμα γίνεται μέσω Κολωνακίου. Επίσης δεν επιτρέπεται η κίνηση σε όλους τους κάθετους προς τη Βασ. Σοφίας δρόμους.

16.15 Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας καθώς αστυνομικοί τοποθέτησαν τον μεταλλικό φράχτη στην Βασ. Σοφίας στα «λουλουδάδικα» ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή. Η Τροχαία σταδιακά διέκοψε την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστή παραμένει από το πρωί η Βασ.Σοφίας από το Χίλτον έως το Σύνταγμα.
Από τις 3 το μεσημέρι και έως τη λήξη της βάρδιας λειτουργούν κανονικά ΗΣΑΠ και Μετρό  καθώς και το Τραμ. Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός καθώς και Ακρόπολη. Επίσης κλειστές θα παραμείνουν οι στάσεις του Τραμ στο Ζάππειο και το Σύνταγμα.

Οι πρωινές συγκεντρώσεις
Το πρωί εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Λίγο μετά τις 11:30, 200 άτομα με δίκυκλα ξεκίνησαν με κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών στη οδό Σταδίου. Ακολούθως κινήθηκαν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας όπου έκαναν κατάληψη, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Αντώνη Μανιτάκη. Η κατάληψη έληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν με τα δίκυκλά τους.

Στις 12 το μεσημέρι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης και αυτοκινητιστές ταξί συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην υπουργείο Μεταφορών στου Παπάγου για να διαμαρτυρηθούν για τις ρυθμίσεις του νέου Μνημονίου που απελευθερώνουν υπηρεσίες που παρέχει έως σήμερα ο κλάδος τους. Αντιπροσωπεία των δυο συνδικάτων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών κ. Ν.Σταθόπουλο για να εκδηλώσει την αντίθεση των επαγγελματιών με τις συγκεκριμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου. Στη συνέχεια αποχώρησαν δίνοντας ραντεβού για τις 16.00 στην πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης το μεσημέρι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας. Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των πυροσβεστών συμμετέχει το απόγευμα και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ