Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

RED BULL STRATOS: Δείτε ζωντανά το άλμα του Felix Baumgartner από την άκρη του διαστήματος


Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απογείωσης του στρατοσφαιρικού αερόστατου που θα μεταφέρει Felix Baumgartner στην στρατόσφαιρα. Δείτε ζωντανά στο Newsit λεπτό προς λεπτό την όλη πορεία του άλματος.



Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος της αποστολής Red Red Bull Stratos με αποτέλεσμα να αναβληθεί το εγχείρημα του Felix Baumgartner για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου λίγα λεπτά αφού το 850.000 κυβικών μέτρων αερόστατο ηλίου του Felix Baugartner είχε φουσκωθεί, κρίθηκε απαραίτητη η διακοπή της εκκίνησης της απογείωσης του θαλαμίσκου για την αποστολή Red Bull Stratos.



Η ομάδα ανέβαλε την εκκίνηση εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ταχύτητας 0,21 χλμ/ώρα - τιμή οριακή για το αερόστατο- αναμένοντας την καταλληλότερη στιγμή για απογείωση αλλά λόγω της ενίσχυσης των ανέμων η απογείωση τελικά ήταν αδύνατη.


 
Ο Felix Baumgartner, υποστηριζόμενος από μια ομάδα ειδικών, θα αναλάβει μία στρατοσφαιρική πτήση αερόστατου  σε υψόμετρο πάνω από 36,576 μέτρα και θα κάνει μια απόπειρα να καταρρίψει το ρεκόρ άλματος σε ελεύθερη πτώση για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση (υπολογίζεται 1,110 χλμ./ώρα).




 
Παράλληλα, θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για την ιατρική και επιστημονική πρόοδο, αλλά και για την κατανόηση της αντίδρασης του ανθρώπινου σώματος σε ακραίες συνθήκες, τόσο ψηλά πάνω από την επιφάνεια της γης. Ο θαλαμίσκος πρόκειται να απογειωθεί στο υψόμετρο-στόχο, στερεωμένος σε στρατοσφαιρικό αερόστατο: στη συνέχεια ο Felix Baumgartner σκοπεύει να επιχειρήσει ελεύθερη πτώση, πίσω στη γη, σε υπερηχητική ταχύτητα πριν προσγειωθεί με αλεξίπτωτο στο έδαφος.


 
Η ομάδα μετά από μετρήσεις αποφάσισε οτι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα γίνει  το άλμα του Felix Baumgartner από τη στρατόσφαιρα.
 
Μέσα από το Newsit μπορείτε να μαθαίνετε νέα για την εξέλιξη του εγχειρήματος καθώς και να δείτε σε ζωντανή σύνδεση την ελεύθερη πτώση από την άκρη του διαστήματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ