Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Wingsuit flying: αυτό είναι extreme sport, όχι αηδίες!!(videos)


Πιάσατε μια φορά τα 200 χιλ/ω με το αμάξι σας, και αισθάνεστε κάποιοι; Οδηγήσατε στα όρια τη μηχανή σας, πλαγιάζοντας την σε μια δυο στροφές και την είδατε κασκαντέρ; Πηδήξατε με αλεξίπτωτο 3-4 φορές στο στρατό, και γίνατε Ράμπο; Γενικά είσαστε μάγκες; Αμ πως!

Όλα τα παραπάνω τα κάνουν σήμερα ακόμη και οι γριούλες. Αν όμως κάποιος θέλει να ξεχωρίσει πραγματικά, εκτός από τα δεκάδες πλέον  extreme sports που έχουν γίνει μόδα και τα κάνει και η οποιαδήποτε θείτσα στο Big Brother ή στο Survival, η πραγματική πρόκληση είναι στα wingsuits.
Πως; Δεν τα ξέρετε; Και εγώ δεν τα ήξερα, αλλά μόλις τα έμαθα… γονάτισα. Πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη στολή, που δίνει σε αυτόν που τη φοράει (με κάποια μακρόχρονη και επίπονη εκπαίδευση), τη δυνατότητα να πετάει. Ναι να πετάει. Και όχι να πετάει χαλαρά σαν πεταλουδίτσα, αλλά να σχίζει κυριολεκτικά τους ουρανούς σαν πραγματικός ανθρώπινος πύραυλος. Τύφλα να`χουν οι αετοί.
Η στολή αυτή δίνει το σχήμα αεροτομής στο ανθρώπινο σώμα. Η συνηθισμένη ταχύτητα ενός αλεξιπτωτιστή ελεύθερης πτώσης είναι μεταξύ 180-225 χλμ/ω. Η στολή όμως, που διαθέτει συμπίεση στο εσωτερικό της, του προσθέτει άντωση, και έτσι μειώνει τη ταχύτητα στα 70-100 χλμ/ω. Το αποτέλεσμα είναι να  καταφέρνει να επιμηκύνει για πολύ, μα πάρα πολύ την ελεύθερη πτώση, δίνοντας την εντύπωση  αλλά και την αίσθηση μιας κανονικής οριζόντιας πτήσης.
Δείτε παρακάτω ;ένα εκπληκτικό βιντεο για το νέο extreme sport-τρέλα!! 

1 σχόλιο:

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ