Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζει τα ρεκόρ το FIFA 13(review)


 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η EA, το demo του FIFA 13 κατέβηκε 4.6 εκατομμύρια φορές, 42% αύξηση σε σχέση με το περσινό παιχνίδι της σειράς. Η επίσημη σελίδα του τίτλου στο Facebook έφτασε τα 10 εκατομμύρια Likes, ενώ η λέξη FIFA 13 αναφέρεται κάθε 1.3 δευτερόλεπτα στο Twitter, στο YouTube και σε άλλα social media.  
Διαβάσετε το review του FIFA 13

Λένε ότι το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή, αλλά να παραμείνεις εκεί για καιρό. Από τότε που η EA ξεπέρασε την Konami στον τομέα της ψηφιακής ποδοσφαιρικής εξομοίωσης, έχει αποδείξει ότι κάθε χρονιά παλεύει να βελτιώσει το εκάστοτε νέο FIFA, εισάγοντας συνεχώς νέα χαρακτηριστικά που προχωρούν την κατηγορία μπροστά. Η ραγδαία αύξηση στην ποιότητα του PES 2013 έκανε το έργο της καναδικής εταιρείας δυσκολότερο από ποτέ, όμως το FIFA 13, αν και δεν είναι τόσο τολμηρό όσο ο προκάτοχός του, που εισήγαγε μηχανή φυσικής στις προσωπικές μονομαχίες και άλλαξε ριζικά τον τρόπο άμυνας, φροντίζει να βελτιώσει κάθε τομέα του gameplay ανεξαιρέτως, εισάγοντας παράλληλα μεγάλο αριθμό νέων modes.  

FIFA 13 Image 01

Αρχικά, η διαφορά του FIFA 13 με το FIFA 12 θα φανεί λιγότερο έντονη σε σχέση με την μετάβαση από το 11 στο 12, κάτι φυσιολογικό, αφού ήδη η περυσινή κυκλοφορία της σειράς βρισκόταν σε καλό επίπεδο. Παίζοντας όμως, θα βρείτε τον εαυτό σας να παρατηρεί συνεχώς βελτιώσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της όλης εμπειρίας. Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι εντοπίζεται στον τρόπο που οι παίκτες υποδέχονται την μπάλα. Πλέον η υποδοχή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ταχύτητα και το ύψος της μπάλας, η θέση του σώματος του παίκτη, το επίπεδο τεχνικής του, η πίεση που δέχεται από τον αμυντικό και άλλα. Αν, για παράδειγμα, τρέξετε προς τη μπάλα, εκείνη θα αναπηδήσει με φυσικό τρόπο μπροστά από τον παίκτη και θα γίνει διεκδικήσιμη. Έτσι, το παιχνίδι γίνεται ταυτόχρονα πιο οργανικό, απρόβλεπτο και ρεαλιστικό, σε συνδυασμό και με τις βελτιώσεις στην Impact Engine, η οποία πλέον πλησιάζει πολύ περισσότερο στον αρχικό σκοπό της ρεαλιστικής απόδοσης των προσωπικών μονομαχιών, με πολύ λιγότερα ατοπήματα στην υλοποίησή της. 

FIFA 13 Image 02

Το πιο σημαντικό είναι ότι, λόγω της ισορροπημένης υλοποίησης του first touch, η εκμετάλλευσή του γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο και τα άσχημα κοντρόλ προέρχονται από λάθος προσέγγιση του παίκτη και όχι από αστοχίες του κώδικα. Επιπλέον, η ύπαρξή του δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις ήδη τονισμένες διαφορές μεταξύ των παικτών. Οι πάσες, από την άλλη, είναι λίγο πιο γρήγορες και «γεμάτες» από πέρυσι, συμβάλλοντας στον συνολικά γρηγορότερο ρυθμό, ενώ τα σουτ παραμένουν απολαυστικά δυνατά, θυμίζοντας τις εποχές του PES στο PS2, σε πιο ρεαλιστική έκδοση. 

FIFA 13 Image 03

Η ποικιλία και πλαστικότητα του animation και η άμεση συσχέτιση της παραμικρής εντολής του χειριστηρίου με την δράση επί της οθόνης έχουν ανέβει επίπεδο και αναδεικνύονται ακόμη πιο πολύ σε συνάρτηση με τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, καθιστώντας την όλη εμπειρία υπόδειγμα ομαλότητας, κάτι που επεκτείνεται και στην άμυνα. Μπορεί το Tactical Defending να έχει υποστεί μικρές μόνο βελτιώσεις σε σχέση με πέρυσι, όμως παραμένει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό, ενώ η ελευθερία κινήσεων που παρέχεται επιτρέπει την αποτελεσματική άμυνα «ένας εναντίον ενός» και τις σωστές τοποθετήσεις ακόμη και με αποκλειστική χρήση του μοχλού. Το μόνο περιθώριο βελτίωσης πλέον εντοπίζεται στην αίσθηση βάρους και αδράνειας κατά τις αλλαγές κατεύθυνσης των παικτών, που αποδίδεται λίγο καλύτερα στο PES 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ