Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Το πιο εξελιγμένο υποβρύχιο του βρετανικού ναυτικού


Φωτογραφίες από το αξεπέραστο «HMS Ambush»
Το HMS Ambush του ναυτικού της Βρετανίας είναι σίγουρα το πιο εξελιγμένο υποβρύχιο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. 


Το πυρηνικό υποβρύχιο 7.400 τόνων της BAE Systems είναι το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πιο αθόρυβο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που έχει ναυπηγηθεί για το βρετανικό Ναυτικό.

Έχει την ονομασία «HMS Ambush» και η κατασκευή του κόστισε ένα δισεκατομμύριο! Ακόμα, το ραντάρ του υποβρυχίου μπορεί να εντοπίσει άλλα σκάφη τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 3.000 μιλίων από το Ambush. 

Το υποβρύχιο κλάσεως Astute μπορεί να μεταφέρει 38 πυραύλους Tomahawk, ενώ εργαλεία όπως τα κλασικά περισκόπια δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο σκάφος. Εξάλλου, ποιος θα χρησιμοποιούσε το περισκόπιο όταν έχει ψηφιακές κάμερες, που μπορούν να παρέχουν εικόνα όσο το Ambush βρίσκεται στο βυθό; 

Σύμφωνα με τη Dailymail, το Ambush έχει τη δυνατότητα με τους πυραύλους Tomahawk να χτυπήσει στόχους, οι οποίοι είναι 1.200 μίλια μακριά. 

Ο 47χρονος πλοίαρχος του Ambush, Peter Green, δήλωσε ότι τις δυνατότητες του συγκεκριμένου υποβρυχίου δεν μπορεί να τις φτάσει κανένα άλλο σκάφος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το υποβρύχιο δεν έχουν αποκαλυφθεί για λόγους ασφαλείας, υπάρχουν όμως αρκετές φωτογραφίες για το νέο «υπέρ-όπλο του βρετανικού ναυτικού». 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ