Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ανακαλύφθηκε το σωματίδιο του Θεού!


Είναι γεγονός! Το Σωματίδιο του Θεού, έγινε ορατό! Πριν από λίγο σύμφωνα με το Reuters...
ανακοινώθηκε η ύπαρξη ενός σωματιδίου που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο Higgs.


Δηλαδή ένα σωματίδιο που είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε βαρύτητα στο Σύμπαν!

H παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2012 ξεκίνησε στις 10 ώρα Ελλάδας στη Μελβούρνη, όπου πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο φυσικής υψηλών ενεργειών.



Πως φτάσαμε μέχρι εδώ

Υστερα από μελέτη 600.000 σωματιδίων, οι επιστήμονες ξεχώρισαν 7.000 και έμειναν τελικά 160 με την μάζα του σωματιδίου του Higgs.
Η ανακάλυψη του μποζονίου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το πως συμπεριφέρεται ο κόσμος που μας περιβάλλει. Από τους γαλαξίες και τα αστέρια, έως την ζωή μας πάνω στην Γη.

Πως μοιάζει:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με μια θάλασσα από ιξώδες υγρό στην οποία καθώς περνούν τα σωματίδια, επιδραδύνονται και αποκτούν μάζα. Κάθε πεδίο έχει και το σωματίδιό του.

Εφόσον η επιστημονική κοινότητα αποδεχθεί την ύπαρξη του μποζονίου του Higgs, τότε, θα ανοίξει ο δρόμος για μια καινούρια φυσική.

Τι είναι το σωματίδιο του Higgs

Είναι γνωστό ως Σωματίδιο του Θεού. Η ύπαρξη του μποζονίου του Higgs προτάθηκε την δεκαετία του 60 από το βρετανό φυσικό Peter Higgs, ως ένας τρόπος να εξηγηθεί η αιτία που τα υπόλοιπα σωματίδια έχουν μάζα.

Τι είναι τα πρωτόνια

Βρίσκονται στον πυρηνα των ατόμων που είναι βασική μονάδα ύλης. Τα πρωτόνια αποτελούνται από ακόμη μικρότερα σωματίδια: τρία Κουάρκ που συγκρατούνται από Γλουόνια.





 

 


ΕΙΚΟΝΕΣ-ΤΑ ΝΕΑ 4/7/2012

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ