Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Project Glass: Εντυπωσίασαν τα μαγικά γυαλιά της Google στο I/O 2012



Στο I/O 2012, εκτός από το νέο της tablet, το Nexus 7, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google παρουσίασε στο κοινό το μεγαλεπήβολο Project Glass, διαλέγοντας έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο κι εντυπωσιακό τρόπο...
Αλεξιπτωτιστές φόρεσαν τα μαγικά γυαλιά της Google και πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο που πέταγε σε απόσταση ενός μιλίου από το χώρο που πραγματοποιείται το Συνέδριο Προγραμματιστών στο Σαν Φρανσίσκο.Όλοι ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους, αλλά και με το Sergey Brin σε ένα Google+ Hangout κι έτσι, η πτώση μεταδιδόταν ζωντανά μέσα στο χώρο του συνεδρίου, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους.
Μετά την προσγείωση, ποδηλάτες, οι οποίοι, επίσης, φορούσαν τα μαγικά γυαλιά, ανέλαβαν δράση κι αφού πήδηξαν από την οροφή του κτιρίου, κατέληξαν στο εσωτερικό χώρο του συνεδρίου και χαιρέτησαν το Sergey Brin που βρισκόταν στη σκηνή. Λίγο αργότερα έφτασαν κι οι αλεξιπτωτιστές κι όλοι μαζί κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Τα μαγικά γυαλιά της Google χαρακτηρίστηκαν από το Sergey Brin ως ένα «απίστευτα συναρπαστικό» πρότζεκτ, το οποίο «θέλουμε εσείς να το διαμορφώσετε» απευθυνόμενος στους 6.000 παρευρισκομένους.
Project Glass: Εντυπωσίασαν τα μαγικά γυαλιά της Google στο I/O 2012
Τα γυαλιά έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους χρήστες να τραβάνε βίντεο με την ενσωματωμένη κάμερα, καθώς επίσης, να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τις εφαρμογές των κοινωνικών δικτύων ενώ βρίσκονται στο δρόμο με ένα μικρό προτζέκτορα να φέρνει την εικόνα μπροστά στα μάτια του χρήστη, ενώ ταυτόχρονα δε θα χάνει την επαφή του με τον έξω κόσμο.
Είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, όπως μια πυξίδα, ένα επιταχυνσιόμετρο κι ένα γυροσκόπιο με όλους τους χειρισμούς να γίνονται ασύρματα.
Η Google προγραμματίζει να διαθέσει μαγικά γυαλιά της στο κοινό στις αρχές του 2014. Ήδη όμως από αυτή την εβδομάδα, συγκεκριμένοι προγραμματιστές από όσους παρακολουθούν το Συνέδριο, μπορούν να παραγγείλουν πρωτότυπα ζευγάρια στην τιμή των 1.200 Ευρώ (1.500 δολάρια) και να τα αποκτήσουν τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ