Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μάθε πόσο…μνημονιακός ή αντιμνημονιακός είσαι !



Ναι, υπάρχει site και γι’ αυτό. Η εφαρμογή «Ποιος φοβάται το μνημόνιο», που μπορείτε να βρείτε στο mnimonium.gr, αποτελεί μία σύντομη και απλή διαδικασία για να μπορέσει κάποιος σε μερικά λεπτά να αποκρυπτογραφήσει το μνημόνιο και να δει σε ποιο βαθμό συμφωνεί ή διαφωνεί μ’ αυτό.




Οι υπεύθυνοί της έχουν ενσωματώσει τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μνημόνιο 2 σε 36 επιμέρους ομάδες, οι οποίες με τη σειρά τους κατηγοριοποιήθηκαν σε 7 κατηγορίες ανάλογα με το σκοπό τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για πρόσβαση από smartphones.
Η εφαρμογή είναι ιδέα της ομάδας DigitaNet (www.DigitaNet.gr), η οποία προέκυψε ως εξέλιξη του πειράματος επιχειρηματικότητας SygmaTeam (www.sygmateam.com) στο πλαίσιο του Open Coffee Θεσσαλονίκης. Για την ανάπτυξη της εφαρμογής συνεργάστηκαν οι: Γιώργος Μπίκης (Marketing, σχεδιασμός), Γιώργος Φιλίππου (Ανάπτυξη και σχεδιασμός), Δημήτρης Παπαγεωργίου (αρχική ιδέα και κείμενα/περιεχόμενο) και οι Άγγελος Συναδάκης – Απόστολος Κρητικός – Websthetics, (Social Media και Ανάπτυξη). Η αποκωδικοποίηση και ελεύθερη μετάφραση των μέτρων του μνημονίου βασίστηκε στο πρωτότυπο κείμενο του μνημονίου και σε διαθέσιμη εκλαϊκευμένη έκδοση του από τον Στέφανο Παπανίκο (Το Μνημόνιο 2 συνοπτικά σε 63 προτάσεις).
Όπως σημειώνουν τα παιδιά, δεν έχουν προχωρήσει σε ακριβή μεταφορά των μέτρων του Μνημονίου 2, αλλά επιδίωξή τους είναι η καλύτερη γνωριμία με το περιεχόμενο του Μνημονίου, μέσα από μία παιγνιώδη προσέγγιση. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς το σχετικό test της εφαρμογής στο mnimonium.gr ή παρακάτω.


Γράψτε τα αποτελέσματα σας από κάτω στα σχόλια!
Καλή επιτυχία...


Σου άρεσε; Κάνε Like!

1 σχόλιο:

ΔΕΝ ΒΡΊΖΟΥΜΕ Ή ΠΡΟΣΒΆΛΟΥΜΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ